KezdőlapTermékekÉrdekesség Egy be sem mutatott Mi 6 változatról kerültek elő fotók

[Érdekesség] Egy be sem mutatott Mi 6 változatról kerültek elő fotók

A Xiaomi 2017. áprilisában mutatta be a Mi 6 zászlóshajóját. Néhány hónappal a bevezetése után felröppentek a pletykák egy esetleges “Plus” vagy “Pro” változatról is, melyet a gyártó sosem erősített meg, majd nyáron megérkezett helyette a Mi Note 3. Ma érdekes fotókra bukkantak, egy népszerű kínai tipster megosztott néhány “élő” felvételt a be nem mutatott Xiaomi Mi 6 Pro okostelefonról.

A képeken az látható, hogy a telefon nyomásérzékeny hangerő gombokkal érkezett volna.
A 4 oldalon lekerekített kijelzőt az LG Display szállította (volna). A készülék – mai szemmel nézve – vaskos felső káváján látható a beszédhangszóró, a szelfi kamera, és a fényérzékelő. Az alsó részen még a klasszikus kapacitív Home gombot láthatjuk, melybe az ujjlenyomat-érzékelőt is integrálták.

A Xiaomi Mi 6 Pro üveg hátlapján további érdekességet fedezhetünk fel. Míg a Mi 6 vízszintes kettős kamerával rendelkezik, addig a Mi 6 Pro-n függőlegesen helyezték el dupla kamerát, a LED-es dupla vakut viszont meghagyták a sarokban. Alul találjuk az  USB-C portot, 3.5mm-es jack itt sincs. Felül újabb különbséget látunk,  SIM tálca és a Power gomb is ide került.

Érdekesség a fentebb is említett nyomásérzékeny virtuális hangerőgomb használata, mivel a Mi 6 Pro-n sem a jobb, sem a bal oldalon nem található egyetlen fizikai gomb sem. A Mi 6-nál jobbra a hangerő gombpár és a Power gomb, míg a bal oldalon a SIM tálca található.

A vízállóságot itt is megtartották, ahogy a processzor is azonos, Snapdragon 835.

A “Pro” jelzőt a megosztott információk még nem indokolják, mert sem a kijelző mérete, az akku kapacitása, a RAM/háttértár mérete, sem a kamerák specifikációja nem ismert.

A képeken látható a használtból eredő festék lepattozás, valamint mindkét oldalon kopott kódszám. Ebből is következtethető, hogy ez egy elő széria volt, melyet a cég alkalmazottai használhattak.

A Xiaomi soha nem erősítette meg a Xiaomi Mi 6 Pro / Plus okostelefon létezését. Ezért sem ismert pontosan, hogy a társaság miért döntött úgy, hogy visszavonja a Mi 6 Pro gyártását és forgalmazását. Az okok között vélhetően a közelgő teljes kijelzős korszak előszele állhatott, valamint a már bőven a próbagyártásban lévő Mi MIX 2 bemutatójának közelsége. Már 2017 szeptemberében látható volt az új irány, ami a vékony, szinte kávamentes kialakítást vizionálta. Nem beszélve az árazásról, ugyanis egy ilyen hardverrel szerelt modell nem lett volna túl népszerű Kínában. Ezért is válthatott a Mi Note 3 Snapdragon 660-ra.
2018-tól már ismerjük az új irányvonalat, modellszámot ugrott a gyártó, bemutatta a Mi 8 modellt, melyen elsőként használtak notch-os AMOLED kijelzőt.

A Xiaomi jelenleg a Xiaomi Mi 10 sorozat bejelentésére készül, melynek továbbra sem ismert a pontos dátuma. A Mi 10 és Mi Pro 5G telefonoknál a lyukas kijelző (ide kerül a szelfi kamera) lesz az egyik változás (A Redmi K30-nál kezdte a gyártó ezt a megoldást alkalmazni), valamint elsők között mutatkozhat be a Snapdragon 865-ös processzorral.
A 2020-as MWC-s Global bemutató még erősen kérdéses, ugyanis február 5-én az LG és a ZTE is lemondta az eseményt a koronavírus miatt.
Jelenleg tehát a kínai bemutató lebonyolítása is erősen kérdőjeles, legutóbbi információk alapján csak online bemutató várható.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek