KezdőlapTermékekAkciókKét új taggal bővült a Xiaomi robotporszívó család - Már hazánkban is...

Két új taggal bővült a Xiaomi robotporszívó család – Már hazánkban is elérhető mindkét modell

2020 éve elején készült egy cikk a Xiaomi két új feltörlős robotporszívójáról. A két friss modell azóta már elérhető Magyarországon is, elsőként a  Xiaomishop webáruház kínálata bővült az immáron új partnerekkel gyártatott feltörlős porszívókkal. Ha megnézzük a két modell tudását, akkor láthatjuk, hogy az árazás a konkurens modellek ára alatt van, miközben 24 hónapos garancia és magyar support is biztosított.

A két modellt már nem a Roborock gyártja a Xiaomi részére, a Mi Robot Vacuum-Mop változat Dreame, míg a Mi Robot Vacuum-Mop Pro Viomi termék.
A Dreame eddig leginkább vezeték nélküli kézi porszívókat, valamint a Dyson-hoz hasonló hajszárítókat gyártott. Kutatásaim alapján ez az első robotporszívójuk, ami első látásra elég jól sikerült.


A részletes bemutatót itt találjátok, csupán néhány friss információt osztok meg, amiről a későbbi tesztben is ejtünk szót:

– A két modell kopó alkatrészei (főkefe, oldalkefe, HEPA filter) nem kompatibilisek sem egymással, sem a korábbi modellekkel. Ezeket várhatóan márciusban kezdik el forgalmazni, addig mellékelt tartozékok bátran használhatóak, ugyanis átlag 6 havonta szükséges a cseréjük.

– A Mop Pro (is) már szoftveresen támogatja a virtuális falat, a fizikai mágnesszalagra egyáltalán nem reagál, ezért azt korábbi beszerzés esetén nem lehet használni, utólag pedig értelmetlen hozzá beszerezni.

– Az okos feltöltést mindkettő támogatja, ha takarítás közben alacsony a töltöttség, visszamegy a dokkolóra, majd 80%-ra feltöltve folytatja a munkáját.

– Bár csupán a specifikációk alapján  a Mop Pro elég versenyképesnek tűnik a Roborock S5 Max (vagy az S6) modellekkel szemben, az árkülönbözet bizony meglátszik a valós tudásban. Szoftveresen visszafogták annyira a Mop Pro modellt, hogy ne jelenthessen valós konkurenciát a Roborock modelleknek. Ettől még nem rossz a Mop Pro, csak nem tud annyit.

[UPDATE]

– És a végén egy mindenkit foglalkoztató kérdés: “Felmegy a fekete szőnyegre?”

Egy gyors teszt alapján sajnos egyik új modell sem szereti a fekete szőnyeget, így nem képes át/felmenni rá (trükközni kell az alsó szenzorok leragasztásával – fehér papírral, vagy ragasztóval). Továbbá a 2cm-es, vagy picit magasabb küszöb is kifog mindkét modellen.

A Mop 2020 nyarán kapott egy friss szoftvert, melynek következtében már tudja a  a virtuális falat, no-go zónát és a zóna takarítást. Bár a lézeres térképkészítés ebben a modellben kimaradt, azért a pixel alapú – elnagyolt- térképet így is tudjuk használni. Különösen a friss szoftver installálását követően.

A Mop Pro meglepően jól végzi a dolgát, bár a régi éles és magas küszöböt ez sem szeretni, a feltörlés talán hatékonyabb is, mint az S50/S55 modellek esetén.

Hová ajánljuk?

– A Mop olcsóbb modell igényli a fényt takarítás alatt, ezért teljes sötétben nem használható. Rendezett, kevésbé zsúfolt kis és közepes méretű lakásokban ajánlott, ahol alacsony a küszöb, nincs fekete szőnyeg, Használat előtt érdemes elpakolni előle, ügyelve a szabadon tekeredő kábelekre és a szúk bútoraljakra.

– A Mop Pro részletesebb térképet készít, nagyobb méretű lakásokkal is elboldogul, és kiválóan tud feltörölni. A szelektív takarítás kiválóan használható, bár ha elakad, és nem tud teljes térképet készíteni, a kimaradt helységre nem képes magától bemenni, csak segítséggel. Egy apró, de annál butább megoldás, melyet a gyártó sem gondolhatott komolyan:
A Viomi az első generációs Xiaomi porszívóhoz hasonlóan itt is a porszívó hátára építette a töltő csatlakozót. Ezzel addig semmi probléma, míg nem használjuk a moppot. Ha viszont használjuk a feltörlést, és a porszívó végzett, a mop-tartó hátulról úgy oldható ki, ha leemeljük a töltő dokkolóról, azaz megszakítjuk a töltést. A Roborock S50/S55 elöl tölt, így hátulról töltés közben is le tudjuk csatolni a moppot a víztartállyal. Ez azért fontos, mert a porszívó alján hagyva a nedves mop lassan szárad, alatta a padló addig nedves, és a mosószer is szagosodhat. Minden feltörlés után ajánlott kimosni, és megszárítani a moppot!
Fekete szőnyegre ez sem megy fel.

A Mi Robot Vacuum-Mop (vizuális navigációs, feltörlős, “szuperszónikus” 2500Pa!! szívóerős) robotporszívó fehér színben, 99.990 Ft-ért rendelhető meg
A Mi Robot Vacuum-Mop Pro pedig fehér és fekete színben 124.990 Ft-os áron.

Mindkét termékre 24 hónap garanciát kaptok, melyhez opcionálisan extra garancia is vásárolható. Előre utalással rendelve árkedvezményt, és ingyenes kiszállítást biztosítanak. Amennyiben regisztráltok fiókot, a vásárlások után hűségpontokat gyűjthettek, amiket például a későbbek során kiegészítők vásárlására tudtok felhasználni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek