A Xiaomi égisze alatt számtalan TV modell született már, melynek jelentős részét Ázsiában forgalmazták és értékesítették. Egyes modellek komplett hangrendszerrel rendelkeznek, ami különálló mélysugárzót és hangprojektort jelent. A Xiaomi eddig egyetlen külön megvásárolható soudbart kínált, amely bár nem számított a legjobb ajánlatnak (tudását tekintve), de a magyar piacon is kedvelték. Tesztünket ide kattintva nézheted meg.

A Xiaomi soundbar már 2 éves, ideje volt frissíteni. Ugyan a “mi” logós változatra még pár hónapot várnunk kell, Redmi néven viszont ma bemutatkozott egy friss modell, Redmi TV Soudbar néven. A 2019-ben elindított Redmi TV család tehát most először kap különálló hangrendszert, ráadásul igen kedvező áron. Az áráról a cikk végén találsz információt.

Bár a Redmi TV szériát még nem volt lehetőségünk tesztelni, a Mi TV 4S modelleket többen is kipróbáltuk, a beépített hangszórók egész jó szóltak. Viszont, mint minden “lapos” TV estén, a fizikai korlátok miatt a gyártók nem tudják megoldani, hogy egy élvezhető széles hangképet kapjunk, különösen ha olyan filmeket nézünk rajtuk, melyekben az akciódús részeknél a basszus dominál. Személy szerint egy másik gyártó TV-jét használom, ahol a sztereó hangszórópár mellett beépített mélynyomó is megtalálható a készülék hátsó részén. Ez mindenképpen jobb hanghatást eredményez, de audió élményről ebben az esetben sem beszélhetünk. Egyszerűen fizikailag lehetetlen beépíteni olyan hangrendszert, ami legalább az egykori CRT TV-k szintjét hozná, a végeredmény inkább műanyag doboz szerű.

Erre kínál egy jobb megoldást a Redmi TV Soundbar, ami a Xiaomi modellhez képest sok újdonságot nem kínál, igaz, ez az árazáson is meglátszik.

A 30W teljesítményű fekete soundbar már elegendő lehet közepes méretű szobákba, ha sem pénzünk, sem igényünk nincs komolyabb hangcuccra. A Xiaomi soundbart megnézve komolyabb változás nem történt a csatlakozók terén, továbbra sincs HDMI, vagy optikai csatlakozás, ahogy távirányítót sem kapunk.

A Redmi soundbar sztereó hangszórói, 80 és 20000Hz közötti akusztikus frekvenciatartományban üzemelnek, névleges impedanciájuk 4 ohm.

Mérete: 780 mm hosszú, 64 mm mély, 63 mm magas, súlya 1,5 kg.

A jobb oldalon található egy kapacitív vezérlőpanel, amely lehetővé teszi a Ki és Bekapcsolást,bekapcsolását, a hangerőszabályzást és az előre definiált hangmódok közötti váltást.

A távirányító hiánya egyes TV-k esetén probléma lehet, valószínűleg Redmi TV-k esetén nem okoz gondot a HDMI-ARC lehetőség elhagyása.

A készüléktesten található 2 db felfogatási pont, így a falra szerelt TV alá is el tudjuk helyezni. Ehhez megtaláljuk a csavart és tiplit is a csomagban.

Redmi TV Soudbar ár

Kínában a bevezető ára 199 jüan, ami alig 10.000 Ft. Ennyiért nyilván nem juthatunk hozzá, de kínai webshopokban akár 14-18.000 Ft-os áron  is megtalálhatjuk. Ha eljut az európai piacra, 25-28.000 Ft-os árral számolhatunk. Ez közel van a Xiaomi változathoz, de attól már fejlettebb (valószínűleg hangzásban is), és a Redmi modell fekete.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ