Mióta megjelent a Black Shark 2, sok felhasználó csak irigyli az AMOLED kijelzőjének minőségét és tulajdonságait. Ugyan is a legújabb Xiaomi gamer telefon jelenleg az egyetlen a cég kínálatában, mely egyenárammal állítja a képernyő fényerejét. Ez miért is fontos?

Jelenleg az OLED kijelző fényereje kétféleképpen állítható be: DC és PWM. Az egyenáramú feszültséggel szabályozott kijelző fényereje a képernyő feszültségének vagy áramának, azaz a teljesítményének megváltoztatásával történik. A PWM, avagy impulzusszélesség-moduláció mód nem változtatja meg a képernyő teljesítményét, váltakozva villogtatja egy bizonyos frekvencián a képernyőt, és a folyamatos megjelenítés az emberi szem vizuális maradványhatása révén érhető el. Ha bekapcsolsz egy kamerát egy másik mobiltelefonon és megnézed vele a PWM képernyőt, jól láthatóak a fekete csíkok váltakozó villogása.

Lei Jun ígérete szerint ma be is rakták a funkciót az Mi 9 zárt béta rendszerébe, de júniusra nem csak a nyílt béta, hanem a stabil rendszer is meg fogja kapni, így még kényelmesebb lesz a szemnek és az akkumulátornak is. Az egyenáramú fényerő szabályozással gyorsabban állítható, a környezeti szenzorral a kijelző fényereje és a fényerő csökkenéssel a teljesítménye, fogyasztása és leadott hője is.

A változtatás egyelőre csak az Mi 9 telefonra értendő, majd később, de lehet egy időben megkapják a régebbi AMOLED kijelzővel rendelkező telefonok, mint pl.: Xiaomi Mi 9 Alita/SE, Mi 8/Pro/EE, Mi Mix 3.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ