Ha minden igaz, jövőre elkezdődhet a futurisztikus Cybertruck gyártása, amely a Tesla-alapító Elon Musk fejéből pattant ki. 

Elon Musk még 2019-ben nagy sajtóvisszhang mellett mutatta be a Cybertruck névre keresztelt különleges járgányt, amely formája, megjelenése miatt azóta is izgatja a Tesla-rajongók fantáziáját. A jármű forgalomba kerülését hivatalosan 2021-re ígérték, ám ahogy az várható volt, nem tudták tartani az ütemtervet, így a kocsi gyártása csak 2022-ben kezdődhet meg – legalábbis erről beszélt nemrégiben a cég járműmérnöki alelnöke, Lars Moravy. Hogy pontosan mikor indulhat be a gyártás, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a Cybertruckokat a Tesla austini gyárában fogják összeszerelni. Moravy egyébként arról is beszélt, hogy több-kevesebb extrával ugyan bővítették az autót, de a fejlesztések során igyekeztek megmaradni az eredeti koncepciónál.

Ahogy Musk többször is elmondta, a Cybertruckon nem lesznek kilincsek, egyébként erre erősít rá az a videó is, amelyben az autó alfa verzióját tesztelik. A visszapillantó kérdésére is választ kaphattak az érdeklődők, természetesen ezek is helyet kapnak a tartozékok között, máskülönben nem is kerülhetne forgalomba a jármű. Ezt egyébként maga Elon Musk is megerősítette egy tweetben.

A formabontó kocsinak természetesen megkérik az árát: a Tesla 39 900 dolláros kezdőárat tűzött ki a legolcsóbb modellért, tehát minimum 12 milliót kell kicsengetnie annak, aki a látványos elektromos járművel szeretne kocsikázni.