Őszintén elnézést kérünk azoktól, akik az elmúlt órákban nem tudtak hozzáférni a szolgáltatásainkhoz – írta a Facebook Twitteren, miután a hétfői nagy leállás után pénteken ismét gondok adódtak a vállalathoz tartozó közösségi médiás alkalmazásokkal. 

Mi is beszámoltunk róla, hogy október 4-én, magyar idő szerint délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook és a céghez kapcsolódó többi platform is, úgy mint a Messenger, az Instagram, a WhatsApp és az Oculus szolgáltatások. Az elmúlt évek legnagyobb Facebook leállásáért maga a nagyfőnök, Mark Zuckerberg kért elnézést a Facebookon, mint írta, tisztában van vele, hogy az emberek milyen mértékben támaszkodnak rájuk, hogy kapcsolatban maradhassanak azokkal a személyekkel, akik fontosak a számukra. Valamivel a leállás után a vállalat közleményt is kiadott, melyben leírták, hogy az oldalak kimaradásáért egy konfigurációs hiba a felelős.

A jelek szerint a Facebooknak nem sokkal később ismét meggyűlt a baja az elemekkel, néhány nappal a nagy leállás után ugyanis ismét gondok adódtak az oldalakkal. Pénteken, magyar idő szerint este 8 óra után rengeteg embernél problémák merültek fel az Instagramnál, de akadozott a Facebook, a Messenger és a WhatsApp is – tehát a cég ernyője alá tartozó szolgáltatások. A Facebook Twitteren kért elnézést az ismételt kimaradásért, hozzátéve, hogy már sikerült kiküszöbölniük a problémát, és minden visszatért a normális kerékvágásba.