Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bocsánatot kért, miután tegnap késő délután több mint 6 órára leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram is. 

Magyar idő szerint tegnap délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook és a céghez kapcsolódó többi platform is, úgy mint a Messenger, az Instagram, a WhatsApp és az Oculus szolgáltatások. A hiba több óráig fennált, mígnem valamivel éjfél előtt helyre állt a rend, és a közösségi felületek újra működőképessé váltak.

Mint utólag kiderült, konfigurációs hiba okozta a világ legnépszerűbb közösségi oldalainak globális kimaradását, amely miatt több mint 3 milliárd ember mintegy hat órán keresztül képtelen volt hozzáférni a szolgáltatásokhoz. A hiba okairól a Facebook nem közölt konkrét részleteket, így többek között azt sem tudni, ki okozta a hibás konfigurációváltást, és hogy tervezett volt-e.

A Facebook feje, Mark Zuckerberg bocsánatot kért a történtekért, hozzátéve, tisztában van vele, hogy az emberek milyen mértékben támaszkodnak rájuk, hogy kapcsolatban maradhassanak azokkal a személyekkel, akik fontosak a számukra. Röviddel azután, hogy az oldalak ismét helyreálltak, a vállalat közleményben is elnézést kért a kellemetlenségért, továbbá azt is jelezték, hogy nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a felhasználók adati veszélybe kerültek volna a leállás következtében.

A Bloomberg információ szerint a közösségi média és az üzenetküldők leállása több mint 6 milliárd dollárjába fájt a Facebook alapítójának.