Mint az tudjuk, a Xiaomi szinte minden telefonján 2 Android alap frissítésre kerül sor az évek során. Már amelyikek megérik ezt, de sajnos vannak kivételek. Jelenleg még folynak az Android 9 fejlesztések több modellre és hamarosan meg is kapják az illetékesek, de már a friss és felső kategóriás modellekre az új, Android Q fejlesztések is elkezdődtek. A cikk végén olvashatsz a MIUI fejlesztésekről is.
Android Q lista

Az Android Q AOSP már elérhető hivatalosan is a Mi 9 és Mi Mix 3 5G telefonokra, de ezt most kihagyjuk. Az alap fejlesztése még idén befejeződik 9 telefonra és néhány átcsúszik 2020 első negyedévére. A leginkább az SD8-as sorozatú processzorral rendelkező telefonok kapják meg elsőként, majd a 7-es széria, ami nem régebbi egy évnél. Csak hogy pontosan értsd, itt egy lista:

Xiaomi Android Q

Tehát év végéig, azaz 2019 Q4-ben a következő típusok tulajdonosai élvezhetik az Android Q előnyeit: Mi 9, Mi 9SE, Mi 8, M8 Pro, Mi 8 képernyő ujjlenyomat, Mi Mix 2s, Mi Mix 3/5G,, Redmi K20, Redmi K20 Pro. A következő év elején pedig Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro kerül sorra. Jelenleg nincs több nyilvános terv a többi telefon frissítésére, de több mint valószínű Android P alapon maradnak, akik az idén megkapták, Android O után.

Android Q alapú MIUI

Ezt tudjuk a MIUI fejlesztés kapcsán

Pár napja a MIUI vezető fejlesztő elkezdték az első telefonhoz az új Android alap fejlesztését és elérték azt a szintet, hogy zárt béta fejlesztőket toborozzanak. Az első telefon, ami már az új rendszert tudhatja idén magának, az a Xiaomi Mi 9 lesz. Kínában már lehet jelentkezni, a kínai zárt béta tesztelésre és hamarosan, 1-2 hónap nyilvános béta tesztre lehet jelentkezni. Vagyis átállni, mert a kínai nyilvános béta bárkinek elérhető lesz még egy évig.

Amint többet tudunk a fejlesztések kapcsán, azonnal jövünk a részletekkel!

Addig is nézd meg Android témájú bejegyzéseinket!