KezdőlapKiemelt hírekHogyan kapcsoljuk ki a reklámokat a MIUI 10 - Global Stabil, és...

Hogyan kapcsoljuk ki a reklámokat a MIUI 10 – Global Stabil, és a fejlesztői romoknál

A Xiaomi MIUI10 több nem várt meglepetést hozott azon számára, akik ragaszkodnak a Global stabil romos modellekhez. Elsősorban azoknak okoz kellemetlenséget, akik az arcfeloldás használata miatt (mert a GDPR miatt ugye Unión belül nem engedélyezett) régiót váltanak, ami történetesen India (vagy egyéb, reklámokkal teletömött ázsiai régió).

A kínai stabil, illetve a fejlesztői romok esetében nem találkoztam reklámokkal, de a mostani pités (Android 9.0) fejlesztőin bizony szembe jött jó néhány kéretlen  tartalom. Amennyiben nem állítgatjuk a régiót, az első bekapcsolás alkalmával tiltani tudunk mindenféle ajánlást.
Ha már megtörtént a “baj”, és már épp a gyártót szidnánk (vagy a kereskedőt), előtt érdemes kicsit körülnézni, hátha akad gyógyír.
És bizony akad, a MIUI nemzetközi fórumának köszönhetően az alábbi módosításokkal kiiktathatjuk az idegesítő reklámokat (vagy, eleve nem Indiára állítjuk a készüléket).

A módszer nem igényel további programot, vagy ROOT jogosultságot, így azok is könnyen kikapcsolhatják az ajánlásokat, akik első Xiaomi telefonjukkal rendelkeznek, mindenféle tapasztalat nélkül.

 1. Letöltés
  Amikor pl gyári böngészőn letöltünk egy külső apk fájt, vagy egy PDF dokumentumot, ezt a gyári programot használjuk. A felület elég kevés információt tartalmaz, így pont ideális egy szép színes reklám számára.

  Egészen addig, amíg engedélyezzük. A baloldali kép felső “Letöltés | Letöltve” sávnál a három pontra kattintva > a Beállítások részbe jutunk, ahol az “Ajánlott tartalom megjelenítése” kapcsolót kapcsoljuk ki. Ekkor szürkére változik a színe. így WiFi , vagy mobilnet kapcsolatakor már nem fogja előhozni a kéretlen reklámokat.
 2. Mappák
  Minden MIUI rendszerben megtalálhatóak mappák a képernyőn. Ahogy pl. a “Google” mappa is, amit ha át szeretnél nevezni, alatta megint ott egy opció, hogy olyan appokat ajánljon a rendszer, melyekre az égvilágon semmi szükséged.
  Ezt is kapcsoljuk ki a…
  Amikor új mappát hozunk létre, ügyeljünk rá, hogy sehol ne engedjük az ajánlásokat!
 3. A MIUI Biztonság
  Mivel a MIUI semmilyen külső forrásból származó vírusirtó és karbantartó (memória zabáló) alkalmazást nem igényel, a gyárilag integrált alkalmazást használjuk, mely különálló ikonnal rendelkezik (én mappában tartom). Ahogy megnyitod, a jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra kattints rá. A Beállításokba jutsz, ahol görgess le a Hirdetések részhez. A Hirdetések fogadása, valamint a Betöltés csak Wi-Fi használatával kapcsolót itt is kapcsold ki.
  A Biztonság-ban kétszer is ki kell kapcsolni a reklámokat. Egyszer az előbbi két kapcsolót, majd feljebb görgetve a “Funkciók beállításai” Tisztító > Hirdetések – itt is két opciót kikapcsolni.
 4. Fájlkezelő
  Itt találjuk kategorizáltan a képeinket, zenéinket, videóinkat, letöltéseinket…
  Tudunk időrendben szűrni, mappázott nézetben böngészni…Mindent, amit egy Android One rendszer csak külön applikációval XD
  Ha megnyitjuk a bal felső sarokban a három vonalra kattintunk > Beállítások > Névjegy > Ajánlások – itt is kapcsoljuk ki.
 5. MIUI Zene
  Nyissuk meg a “Zene appot” > felül a kereső sáv bal oldalán találunk három vonalat > Beállítások > További beállítások > Ajánlások fogadása – kikapcs

  Alatta érdemes az Online videók lejátszása mobiladat használatával-t is kikapcsolni, nehogy akaratunkon kívül elforgalmazza a rendelkezésünkre álló adatforgalmat.
 6. Tiltsuk le az MSA appot a háttérben futó mobilnet használatának elkerülése érdekében.

  Szükség van az MSA alkalmazások háttér-kapcsolatának letiltására is.
  Újból nyissuk meg a Biztonság alkalmazást > Adathasználat > Korlátozás >

Rendszeralkalmazások >  MSA letiltása

 
Miután visszalépsz, hogy korlátozd a mobiladat felhasználást is, a jobb felső sarokban a 3 pontnál – válaszd ki a háttérben futó kapcsolatot, és keresd az MSA-t – tiltsa le itt is.
Tehát mind a WiFi-nél, mind mobiladat esetén tiltani kell!

A Beállítások > További beállítások > Engedélyezés és visszavonás-ban keresd meg az MSA alkalmazást, és itt is tiltsd le!
7. Témák
Magyar régión a Témák el sem érhető, de bizonyos romok esetén, vagy épp rendszermentésből előhozható. Ez esetben ugye tudunk (szeretnénk) témát cserélni, különösen ha kímélnénk pl az Mi 8 akkuját, és élveznénk az Amoled adta előnyöket. Erre a Xiaomi mérnökei ugye nem gondoltak, hogy sem az “Állandóan bekapcsolva mód” – így lefordítani bakker – nincs igazán kiaknázva, sem pedig a takarékosan is használható Amoled panel nem kapott gyári sötét témát a mai napig.
Természetesen a Témák is tele vannak csodálatos ajánlásokkal (Angol nyelvlecke célzással pl).

Szintén Beállítások > Hirdetések megjelenítése kikapcsolása

8. Végezetül a gyári MIUI Böngésző
Régiónként eltérő az ajánlott oldalak tartalma. Én a MIUIHU romokban szerettem, hogy a megmaradt magyar hiteles sajtót, és a fórumot is alapértelmezettként ajánlotta. Ez a Global romok esetén már inkább reklámfelület.

Azonban ügyesen testre lehet szabni, kezdőképernyőre pedig pl. egy Google.hu-t beállíthatunk. Ajánlott számomra úgysem lesz, ezért nem is vagyok rá kíváncsi. 😛

Amennyiben találtok még reklámokat, illetve lennének javaslataitok, írjátok meg Facebook oldalunkon, vagy a poszt alatt a csoportjaink kommentjében.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img