KezdőlapHírekFeketelistára került a Xiaomi Amerikában!

Feketelistára került a Xiaomi Amerikában!

Biztos sokan hallottatok már az Amerikai Egyesült Államok, a kínai cégek elleni “harcáról”, vagyis Trump Kína elleni szankcióiról. Most is, mint mindig, politika semlegesen írunk erről a lépésről.
2021.01.15-én, csütörtökön reggel, a Trump által vezetett amerikai kormány, kilenc újabb kínai céget vett fel a feketelistájára, írja a routers. Ezek között kiemelendő két óriás vállalat, a Comac repülőgépgyártó és a Xiaomi telefon és okoseszköz gyártó cég.

A döntés következtében ezek a vállalatok nem kereskedhetnek tovább az amerikai tőzsdén, államokbeli cégek nem fektethetnek be ezekbe a cégekbe és 2021. novemberig 11-ig minden részvényüket el kell adniuk.

Egy 1999-es törvény előírja, hogy a Védelmi Minisztérium köteles összeállítani a kínai hadsereg tulajdonában lévő, vagy ellenőrzése alatt álló vállalatok listáját. A Pentagon, amely csak ebben az évben kezdett el megfelelni ennek, eddig 35 vállalatot vett fel, köztük a CNOOC olajóriást és a kínai legfontosabb chipgyártót, az SMIC-et.

Trump kormány utolsó napján hozott döntését sem a kínai kormány, sem a Xiaomi még nem kommentálta, valószínűleg a nap folyamán, vagy a napokban kapunk erre vonatkozó közleményt.

Ez a lista még nem az a lista, amin a Huawei is szerepel, szóval nem kell pánikba esnie senkinek, lesz továbbra is Google szolgáltatás a Xiaomi telefonokon! Amint megtudunk valami újat, azonnal jövünk a részletekkel!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek