India immáron a Globális fejlesztések és kereskedelem fellegvára lett, a Xiaomi nem csak milliárdokat öl az országba, hanem gyárakat épít, munkahelyeket teremt és egzisztenciát. Felzárkóztatás folyamata annyira felgyorsult, hogy egyes fejlesztési lépcsőfokok onnan fognak eredni a jövőben.

Mi Pay

A Mi Pay a Xiaomi cég legnagyobb vívmánya pénzügyi fronton. Nagyon hasonlatos a PayPal megoldásához, és szinte mindent tud kezelni. Bankkártya, hitelkártya, online banki felületet, azonnal pénz küldés és kérés, fizetés boltban, étteremben, bárhol, számlák fizetése emlékeztetővel, és még sok minden.

Google Lens

A Google Lens, régebben Google Goggles néven vált híressé. A Google Lens képes felismerni szinte mindent amit lát, a Google mesterséges intelligenciának segítségével. Tárgyakat, élőlényeket, építményeket, helyszíneket, szöveget, ábrákat, bármit, és ehhez minden információt képes megadni, ha szeretnénk róla többet tudni.

Az intelligens tárgyfelismeréssel szinte mindenre rákereshetünk, ha pl. egy könyvet szeretnénk megvásárolni, csak mutassuk meg neki és máris listázza a boltokat, ahol lehet kapni, ugyan így bútorokkal, vagy bármi mással. Szövegek beolvasása, fordítása már nem újdonság, névjegykártyák beolvasása a kapcsolatok közé, borítékról cím beolvasása, könyvek felismerése, cd, játék vagy film borítók beolvasása már csak hab a tortán.

Épületek, terek, utcák felismerése azért már kissé nehezebb feladat, de ez sem nehéz az algoritmusnak, azonnal ismerteti velünk pl. az épület szerzeteketét, felépítését, tervezőjét és építészét, mindent, amit lehet csak tudni róla. Sőt! Ha egy múzeumban jársz, minden ott látott műről, legyen az festmény, vagy szobor, ugyan úgy felismeri és mint megtudhatsz róla.

A Google Lens hamarosan integrálva lesz a MIUI 10 Béta Kamera alkalmazásba és korlátozott készülékekre, India régióban lesz elérhető. A kamerában csak hívd elő a menüt és bökj a Google Lens gombra.

A Google Lens az alábbi telefonokban lesz elérhető: Poco F1, a Redmi Note 7 sorozat, és Redmi Y2. Reméljük hamarosan a többi telefon is megkapja, ez egy nagyon hasznos funkció lenne a MIUI-ban! Várós!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ