Az év vége felé közeledve a Facebook és az Instagram is elkészítette saját évösszegző funkcióját. 

A 2021-es év vége felé járva nem csak a különféle toplisták jelennek meg, hanem a szokásos évösszefoglaló tartalmak is, amelyek visszatekintést nyújtanak az elmúlt egy esztendő történéseibe. A Spotify és a Duolingo után a közösségi oldalak is előálltak saját évösszegzőjükkel, amelyek posztokból, történetekből és lájkokból állnak.

A Facebook a Year Together kártyákkal emlékszik vissza a 2021-es évre, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megossza az elmúlt év legfontosabb pillanatait, eseményeit, élményeit. A Facebook egyébként megkezdte a funkció bevezetését, így érdemes rá-ránézni az oldalra, mert előbb-utóbb mindenki megkapja a közösségi óriás évösszegzőjét, amely az év végéig lesz elérhető.

A Facebook Year Together évösszegző funkciójával emlékszik vissza a 2021-es évre. (Fotó: Facebook)

A közelmúltban Metának átkeresztelt cég hasonló kimutatást készített az Instagramnak is, igaz itt a népszerű, 24 óra után eltűnő Sztorik kapják a főszerepet. Az algoritmusok miután végigböngészték az adatlapot, bejegyzéseket javasolnak a felhasználónak, aki ezek alapján összeállíthatja top10-es listáját a 2021-es év legjobb eltűnő történeteiből.

A Playback névre keresztelt funkció eléréséhez mindössze annyit kér tőlünk a rendszer, hogy be legyen kapcsolva a sztorik archiválása, valamint legyen legalább 3 sztori, amit az elmúlt egy esztendőben közzétettünk.

facebook évösszegző
Az Instagram Playback nevű funkciójával ünnepel. (Fotó: Instagram)