Dupla születésnap a Xiaominál! 9 éves a MIUI és 8 éves a Mi sorozat.

0
1488

Augusztus 16. nagy piros betűs nap a Xiaomi-nál, bár már szakított a hagyományokkal, hogy ezen a napon mutasson be valami újat, valami nagyot!
2010. augusztus 16-án Lei Jun, 6 másik remek társával összefogva elindult a siker létráján. Hosszas fejlesztés és munka után végre kiadták a MIUI rendszer első béta változatát, 100 szerencsés tesztelőnek Kínában. Az első verzió merőben más volt mint amit ma MIUI-nak ismerünk. Akkor teljesen más volt a trend és olyan szintű átalakítást még nem végeztek az Android rendszeren. Leginkább optimalizáció és egyedi kinézet tükrözte az első kiadásokat, akkor még leginkább HTC-re hasonlító dizájnelemekkel.

10 verziót megért MIUI, évről évre változott a mai formájára. A kezdeti kiadások kinézete folyamatosan a divatot követve vált azzá amit most ismerünk. Bár a régi felhasználók visszasírják az egyes kiadásokat, mivel szebb, színesebb és szagosabb volt, személy szerint a MIUI 5 volt a kedvencem. A következő verzió, a MIUI 11 is más az ajtó előtt áll, a belső tesztek már elindultak és hamarosan bepillantást kaphatunk az új rendszerre. De ez egy másik cikk lesz.

A MIUI kiadásához képest pontosan egy évvel (2011.08.16) a Xiaomi máris kiadta az első telefonját, a Xiaomi Mi 1-et. A telefon a maga idejében csúcs kategóriát képviselte, hihetetlen ára mellet, mely a bemutatón 1.999 Jüan (~83.065 Ft) volt. A bemutatót követő 35 órában több mint 300.000 előrendelést vettek fel a telefonra, amit brutális indulásnak tituláltak, egy egy éves cégtől. Az év decemberében a kínai China Unicom fel is vette a kínálatában az előfizetőinek, ami további 1.000.000 példány értékesítését hozta magával.

Azóta a Xiaomi fejlődése töretlen, elérte, hogy a világ 4. gyártójává váljon. Keleti országokban elért eredményei hoztak további díjakat, és nem csak telefonjaival hódítja meg nap mint nap a világot, óriási választékkal konyhai, fürdőszobai, takarító eszközeivel, járműveivel és hordozható kütyüjeivel. Csak így tovább Xiaomi!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MIUI ÉS XIAOMI!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ