KezdőlapHírekCounterpoint: A Xiaomi 51%-kal növelte az eladásokat Európában

Counterpoint: A Xiaomi 51%-kal növelte az eladásokat Európában

A Counterpoint Technology Market Research kiadta a legújabb felmérést, az európai okostelefon-piac 2021 harmadik negyedévére. A Xiaomi elég jól teljesített, de vannak még meglepetések a felmérésben.

Counterpoint Research 2021 Q3
A Counterpoint kutatási igazgatója, Jan Stryjak elmondta: “A Xiaomi, az Apple és az OPPO jelentős részesedést ért el az elmúlt évben. A Xiaomi továbbra is jól növekedett a legtöbb európai piacon. Az OPPO jól erősödött Nyugat-Európában, amihez hozzájárult a közelmúltban történt egyesülés a OnePlusszal. Az Apple-t eközben az iPhone 13 piacra dobása lendítette fel a negyedév vége felé. Az iPhone 12 2020 negyedik negyedévének elején jelent meg. Samsung megőrizte első helyét, miután jórészt kilábalt az év eleji ellátási gondokból. De továbbra is csökkent évente és egymás után is. Ennek ellenére rosszabb is lehetett volna, ha nem lett volna népszerű a Galaxy Z Flip 3, különösen Nyugat-Európában.

2021 harmadik negyedévét ismét a Samsung nyerte, telefon eladásokban. Bár a tavalyi évhez képest 16%-kal visszaestek az eladások, még mindig tartja első helyét, 30.4% piaci részesedéssel. A második helyet ismét a Xiaomi húzta be, 23.6% részesedéssel, a tavalyi eredményéhez képest 51%-os növekedéssel. Ez nagyon jó hír, hisz a cég nem új a piacon és nem a nulláról ért el eredményeket, hanem a már tavaly is remek harmadik helyről indult.

Stryjak hozzátette: “A realme az egyik leggyorsabban növekvő márka Európában, és szilárdan az öt legjobb szállító közé került, erős eladásokkal Oroszországban, Spanyolországban és Olaszországban. A vivo is gyorsan növekszik, igaz, kisebb bázisról, míg a Motorola és a Nokia a visszatérést szervezi. A HONOR az európai piacot is megcélozta a sorsforduló reményében, októberben több mint egy év után először jelent meg a régióban.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek