A Google Arts & Culture alkalmazás segítségével most már azt is megtudhatjuk, melyik műalkotásra hasonlít leginkább a kis kedvencünk. 

A Google kulturális szolgáltatása sokak számára lehet ismerős, az app és weboldal formájában is elérhető program ugyanis igazi kincsesbánya a művészetek szerelmeseinek: ellátogathatunk vele a világ leghíresebb múzeumaiba és galériáiba, 360 fokos videókon és nagyfelbontású képeken nézegethetünk meg egy-egy műtárgyat, az Art Selfie-vel pedig még saját festmény-hasonmásunkat is elkészíthetjük. Ha ez nem volna már így is épp eléggé klassz, nemrégiben egy újabb érdekes funkcióval bővült a Google művészeti alkalmazásának repertoárja.

Kisállat-portrék (Pet Portraits) nevet viselő fejlesztés lényege, hogy a gépi tanulással működő program a több mint 10 ezer műalkotás között kikeresi azt az egyet, amely leginkább hasonlít Blökire vagy Mircire. Ehhez az alkalmazásáruházból le kell töltenünk a Google Arts & Culture appot, majd a kamera gombra nyomva készítenünk kell egy képet kis kedvencünkről. Ha ez megtörtént, nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és megvárni, hogy program a gépi tanulás segítségével a rendszerben szereplő műalkotások közül kiválassza a leghasonlóbbat.

google arts culture kedvencünk
Fotó: The Verge

A program egyelőre hét állatcsoportot képes felismerni, melyek a következők: kutyák (beleértve a rókákat, farkasokat), macskák (beleértve a tigriseket, oroszlánokat és más nagymacskákat), madarak, halak, hüllők, lovak és nyulak.

A Google Arts & Culture alkalmazás az iPhone-okra és az androidos készülékekre is letölthető, ide és ide kattintva.