KezdőlapHírekBajban lehet a Qualcomm? Borús napok jöhetnek a chipgyártóra!

Bajban lehet a Qualcomm? Borús napok jöhetnek a chipgyártóra!

Az Európai Unió több dologgal vádolja a chipgyártó Qualcommot, köztük azzal, hogy a gyártási költségek alatt értékesítette a chipsetjeit és valószínűleg jogsértő kifizetéseket eszközölt egy fontos ügyfél felé azért, hogy az kizárólag az ő termékeit alkalmazza. Emellett a vállalat versenyellenes tevékenységet folytatott azért, hogy kiszorítsa a piacról az Icera nevű konkurensét, egy brit mobilszoftver-fejlesztő céget.

A Qualcomm már 2015 vége óta ismerte az ellene felhozott vádakat. Amennyiben az eljárás jogerősen lezárul és bebizonyosodik a piaci versenyre vonatkozó szabályok megsértése, úgy a Qualcomm köteles lesz fizetni az egy éves bevételének a legfeljebb 10 százalékát kitevő pénzbüntetést. A Qualcomm ezen kívül harcban áll a Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságával (FTC) is, amely szintén a piaci versenyt séprtő üzleti gyakorlat alkalmazásával vádolja a chipgyártót. Mindezek tetejébe Dél-Koreában 910 millió dolláros bírságot szabott ki rájuk a szabályozó hatóság, aminek elhalasztását kérik a per lezárultáig.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img