A MIUI sötét bugyrai. Az eScan Antivirus felhívta egy biztonsági résre a figyelmet.

4193
- Hirdetés -
()

A jó híreket örömmel írjuk meg, de néha becsúsznak a rosszak is és ezt nem rejthetjük a véka alá. Legyen ez mindenki számára tanulságos, ilyen kellemetlen hírekből okosodunk és tanuljuk meg magunkat és adatainkat megvédeni.

Nem régiben számoltunk be róla, hogy a Strategic Analytics jelentése szerint a Xiaomi cég a világ ranglistán az ötödik helyet foglalja el 2017 második negyedévében, 6%-os piaci részesedéssel. Ez annyit tesz, hogy a vállalat készülékei már nem csak Kínában lettek népszerűek, hanem szerte a világon. Az igazi sikerét a cégnek a MIUI rendszer indította el azzal, hogy megannyi telefonra és tabletre lehetett úgymond portolin/átalakítani. Így számos más márka közkedvelt típusain is futtathatunk MIUI rendszert, melynek következménye, hogy a delikvens következő telefonja biztosan Xiaomi lesz. Az eScan jelentése a nagy érdeklődésre tekintettel fókuszált a MIUI rendszerre.

A jelentés nem az egész MIUI rendszerre terjed ki, hanem csak egy alkalmazásra, még pedig a Mi Mover-re. A Mi Mover egy olyan alkalmazás, ami segít átköltözni bármilyen telefonról egy MIUI rendszert futtató bármilyen eszközre. Sokak örömére jött létre ez az alkalmazás, hisz ha már megkedveltük a MIUI rendszert, akkor biztos, hogy Xiaomi telefon lesz a következő és arra ezzel az egyszerű appal tudunk mindenünket átköltöztetni. Na de itt a bibi! Az app kiolvassa az összes adatunkat, telefonszámokat, SMS-eket, jelszavakat, minden appot és beállítását, stb. és ezt továbbítja a megfelelő eszközre. Így a rossz akarónk ha nem figyelünk, 100%-osan leklónozhatja telefonunkat.

A telefonunk klónozását megelőzhetjük, ha használunk Képernyőzárat PIN/JELSZÓ/MINTA valamelyikével és ha rendelkezik az eszközünk, akkor ujjlenyomattal is! Ezek egyébként is nagyon fontos beállítások, de Mi Fiókot se felejtsünk el készíteni és az Eszközkeresést használni, ha nem klónozni, hanem ellopni akarják telefonunkat, úgy már semmi értelme nem lesz, hisz a jelszavunk nélkül használhatatlan lesz a tolvaj számára.

Egyéb problémák is felmerültek MIUI-val kapcsolatban, a biztonsági alkalmazásokat egyszerűen le lehet törölni. Ezt remekül demonstrálták a Cerberus lopásgátló alkalmazással, amit simán eltávolítottak egy Mi Max 2-ről és így védtelenné vált a telefont. A tech óriás kijelentette, hogy minden lehetséges lépést megtesz annak biztosítására, hogy eszközeik és szolgáltatásaik megfeleljenek a legmagasabb adatvédelmi irányelveknek.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -