- Hirdetés -
()

A mai bemutatón, sok másik mellett, egyik nagy sztárja volt a Xiaomi telefonok MIUI rendszerének 10. kiadása. Nagyon sokat nem árultak el a bemutatón, de próbáljuk összeszedni azt, amit csak lehet róla tudni.

A mai bemutatón kizárólag a kínai beta romról volt szó, így ez a cikk is arról fog szólni, még semmilyen információ, hír nincs a Global változatról, hogy mikor jelenik meg és ezekből a funkciókból mit fog tartalmazni. Kérek mindenkit, így kezelje!

Az új telefonok kijelzője 18:9-es képaránnyal érkeznek és a MIUI 9 is csak egy hosszabb kijelzőn megjelenített felület, mint a többi telefonon. A MIUI 10 már a felkészült a telefonok következő generációjára és a hosszabb kijelzőre optimalizált felülettel kényelmesebb és szórakoztatóbb lesz a telefon használata.

A MIUI 10 feladatkezelője teljesen átalakult, a vízszintes elrendezésről, függőleges két sávos alkalmazás listára álltak át, hisz elég nagyok már a mostani kijelzők, simán kiférnek az alkalmazások kis ablakai. Reméljük azt a memória ürítő gombot megjelenésre kiszélesítik, mert magamat ismerve mindig a mellette lévő alkalmazás fog megnyílni…

A megnövekedett felülethez igazított gesztusvezérlés jobban kihasználja a telefon képernyőjét álló helyzetben, mint ezelőtt.

MIUI 10 – Teljes képernyőre tervezve

A rendszer felület stílusaiban, például az értesítési sávban a MIUI 10 megszakítja az egyes funkcionális területek határait, így az interfész stílus jobban magával ragad és jobban összhangban van egy teljes képernyős vizuális élménnyel.

A XiaoAI a legjobb barátod lesz a mindennapokban, bármit is szeretnél, csak kérd meg és készséggel segít mindenben. Legyen szó rendezvényről, eseményről, számolásról, banki tevékenységről, mindenben a segítségedre lehet.

A Xiaomi partnereivel együtt egy olyan hang alapú szolgáltatás hálózatot alakított ki, amik az élet minden terén segítséget tudnak nyújtani a MIUI felhasználóinak.

Csak mondd el hova szeretnél menni és kedvenc telefonod elvezet biztonságban téged, hogy ne kelljen ezzel is foglalkozni. Sőt út közben nem kell a telefonodat sem használnod, kéz nélküli vezérléssel bármit elérhetsz és figyelhetsz a vezetésre.

MIUI 10 Vezetési asszisztens megelőzheti a figyelmetlenséget és a bajt.

Hang utasítással bármit elérhetsz:

  • Menj az állatkertbe
  • Hívd fel anyósomat
  • Válasz cseten

A Xiaomi dupla hátsó kamerával gyönyörű bkoeh effektust tud előállítani, de ezt a MIUI 10 is tudja egy kamerával, akár hátul vagy elől van.

A mesterséges intelligencia meghatározza portré módban a személy körvonalát és a kép többi részét elhomályosítja.

Mi6 szelfi kamera

Mi Note 2 szelfi kamera

Mi5 hátsó kamera

MIUI 10 mesterséges intelligenciával minden kamerával gyönyörű bokeh hatást el tud érni

Milyen gyors lesz a MIUI 10? A MIUI 10 még a villámgyors MIUI 9-et is leelőzi!

Alkalmazások indításának sebességét mérte le egy független ügynökség és 34n alkalommal bizonyult gyorsabbnak a MIUI 10 konkurens készülékeinél.

A MIUI 10 megtanulja és előre jelzi a felhasználói viselkedést, előtelepíti az alkalmazást az AI-n keresztül, és lehetővé teszi a következő alkalmazás azonnali indítását.

A rendszerhasználat szintén fontos kritérium a felhasználói élmény szempontjából. A rendszerhasználat mértéke tekintetében a MIUI 10 alacsonyabb késleltetést és még ennél is egyszerűbb működési élményt nyújt.

Csak egy apró bökés és az alkalmazás azonnal megnyílik.

Amikor a tárgyak internete közeledik, a MIUI 10 még tovább halad, és az intelligens otthonok működési élményét egy teljesen új szintre emeli. A MIUI 10 WiFi és Bluetooth kapcsolaton érzékeli az eszközt már előre gondoskodik annak helyes működéséről.

A MIUI 10 nyílt platformjának köszönhetően egyre több gyártó csatlakozik, hogy minden eszköze tökéletesen működjön.

A mobiltelefon hangja hosszú távon elhanyagolt dolog. Nem tudom, mennyi ideig nem hallottál egy csengőhangot? A statisztikák szerint naponta személyenként 236 rendszer értesítés érkezik, ami bizonyos mértékig megzavarja a felhasználói élményt. A MIUI 10 első dolga az, hogy kevesebbszer zavarja meg a felhasználót. Az értesítési szűrés, az aggregáció folyamatos értesítése és az interfészhangok egyszerűsítése révén a rendszer értesítések mintegy 76%-al csökkentek.

A MIUI 10-es értesítési hangjait olyan természetes hangok inspirálták, amelyek soha nem állnak le és nem változnak. Nincs két azonos levél vagy vízcsepp a világon, és a MIUI 10 mindig más értesítési hangot használ, mint például:

Erdő

Strand

A rendszer csengőhangjánál a MIUI 10 sokféle természetes tárgyat használ, mint pl. “Víz”, “fa” és “homok” rendszerhangként. Ugyanakkor mindenféle reprezentatív, természetes fehér zajt választ ki és beépül pl. az órába, hogy minden felhasználónak egyedi hangzása legyen.

https://www.youtube.com/watch?v=7PqUqWSdxcg

A MIUI 10 megjelenésének ütemterve és a támogaott készülékekről már írtunk, amit itt olvashattok. A MIUI 10 további funkcióit élőben megmutatjuk, amint elkezdődnek a béta tesztek, első kézből kaphattok infókat az új rendszerről.

Hamarosan találkozunk…

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -