KezdőlapHírekMiközben a Xiaomi az Mi8 dicsfényében tündöklik, addig a Coolpad folytatja a...

Miközben a Xiaomi az Mi8 dicsfényében tündöklik, addig a Coolpad folytatja a pereskedést

A közelmúltban Coolpad pert indított Kínában a Xiaomi ellen, azzal vádolva, hogy az utóbbi megsértette néhány szabadalmát. Az ügyet a Coolpad leányvállalata, Yulong Computer Technology nyújtotta be a Shenzhen bíróság előtt. A shenzhen-i okostelefon gyártó szóvivője most ragaszkodott hozzá, hogy a Xiaomi-nak haladéktalanul le kell állítania a szabadalmak megsértését jelentő eszközök értékesítését és gyártását annak érdekében, hogy megszüntessék a jogi összeesküvést.

Az IANS által közölt interjúban, a Coolpad Global Chief Patent Officer, Nancy Zhang kijelentette, hogy a Coolpad reménykedett a Xiaomi-nak a szabadalmi jogsértés megszüntetése miatt. Kijelentette, hogy cége készen áll arra, hogy aktívan együttműködjön velük az ipari haladás előmozdítása érdekében, de a jogsértésnek meg kell állnia. Az okostelefon gyártó örömmel várja a Xiaomi vállalattal való együttműködést a jobb megoldás megtalálásához, a szellemi tulajdon védelmének megerősítéséhez és egy jó üzleti környezet kialakításához.

A Coolpad azt is feltárta, hogy az egyik szabadalom magában foglalja a díjnyertes dual-SIM kártya-kettős készenléti technológiát. Az a három szabadalom, amelyet a Xiaomi állítólag megsértett, magában foglalja a rendszer interakcióját vagy az UI típusú szabadalmakat, beleértve a kezelőfelületet, az alkalmazásokat és az ikonkonfigurációs technológiákat, amelyek jellemzői láthatóbbak és azonosíthatók a jogsértő mobiltelefonokon. Coolpad azt is jelezte, hogy két szabadalommal rendelkezik, amelyek “a mobil távközlési eszközök együttműködésének módja és interfész-rendszere”, valamint “végrehajtási eljárás többmodelles mobilkészülék híváslista interfész rendszer”.

Emlékezzünk arra, hogy a Coolpad ugyancsak megköveteli a specifikus Xiaomi telefonok betiltását, amelyek sértik az említett szabadalmakat. A tiltott telefonok közé tartozik a Mi Mix, a Redmi Note 4X, a Mi 6, a Mi Max 2, a Mi Note 3, a Redmi Note 5, a Redmi 5 Plus és a Mi 5X. A Coolpad várja kártérítést a Xiaomi-tól a gazdasági veszteségekért….

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img