KezdőlapHírekA Xiaomi új saját chipjével jön a Mix 5 Pro

A Xiaomi új saját chipjével jön a Mix 5 Pro

A Xiaomi (Mi) Mix széria mindig valamiben különleges volt, mindig valamiben előremutató volt, emlékezzünk csak vissza az első Mi Mixre. 2016 októberében járunk, még sehol sincsen az új trend, a kis káva, amikor a Xiaomi előrukkolt ezzel:

Xiaomi Mi Mix

A széria legújabbja a Mi Mix 4 globálisan sajnos nem kapható, pedig szintén különleges, az első készülékek egyike, amit kijelző alatti előlapi kamerával szereltek. Viszont útközben a Xiaomi a készülék lelkét illetően is szeretne újat mutatni, és kezd rátérni arra az útra, ami többeknek már bejött. Saját készülékbe saját chip.

A Xiaomi első saját chipes telefonja majdnem 5 évvel ezelőttre nyúlik vissza, 2017 februárjában jelent meg a Mi 5C, amiben egy Xiaomi Surge S1 volt. Sem a készüléknek sem a chipnek nem lett közvetlen utódja. Egyszer egyébként fogtam a kezemben egy Mi 5C-t, semmi különleges nem volt benne.

Xiaomi Mi 5C

A Xiaomi a saját chip ötletét csak 4 évvel később 2021 márciusában vetette elő újra a Mi Mix Fold esetében. Aki jól ismer minden Xiaomi telefont, az mondhatja, hogy de abban egy Snapdragon 888 van, ez igaz, azonban a képfeldolgozásért felelős chip egy Xiaomi Surge C1. A saját chipre többe között a Mi Mix Fold speciális folyékony lencse technológiája miatt is szükség volt. No, de ennyi történelem után jöjjön a lényeg:

Egy kiszivárgott forráskód alapján a Mix 5 Pro verziója a Surge C1 utódját, a C2-t kapja majd meg. A további pletykák szerint, amik a Xiaomiui-tól származnak, a Mix 5 Pro főkamerája 50 MP-es, optikai képstabilizátorral szerelt lencse. Ezek mellett a hátlapon további 2 db 48 MP-es lencse lesz. Egy 5-szörös zoomra képes teleobjektív és egy ultraszéles látószögű. Állítólag nem adnak ezalá, ugyanis infók szerint az előlapi kamera is 48 MP-es lesz.

A Mi Mix 5 széria valószínűleg 2022 második negyedévében jelenik meg, azonban sajnos sejthetően megint csak Kínában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek