Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy a Twitter nyugdíjba küldte a Snapchatről másolt Fleets nevű szolgáltatását, máris itt egy újabb funkció, amelyet láthatóan a TikTok videómegosztóról másolt le a közösségi mikroblog. 

Biztosan sokan találkoztak már a 24 óra után eltűnő történetekkel, az elmúlt években ugyanis több közösségi oldal is megirigyelte a Snapchat sikerét, és megpróbált hasonló dolgot kifejleszteni. A Twitter Fleets nevű funkciója is ezzel próbálkozott, ám az eltűnő posztok nem arattak töretlen sikert az oldalon, így végül a szolgáltatás megszüntetése mellett döntöttek.

A Twitter most újra egy bevált funkcióval próbálkozik meg, ezúttal a rövid videóiról ismert TikToknak csente el az egyik ötletét. Az új funkció lényege, hogy a felhasználó immár fotóval vagy videóval is reakciózhat egy tweetet, mindezt úgy, hogy azt a bejegyzést is megjeleníti, amelyre az adott reakció készült.

twitter tiktok
Fotó: Twitter

Az Engadget beszámolója szerint a Tweet Takes a megszűnt Fleets-szel ellentétben ugyanúgy megjelenik majd a fő idővonalon, mint bármely más tweet, de jól körül határolható formában, tehát mindenki számára egyértelmű lesz, hogy nem egy tipikus retweetről van szó. A portál szerint az megoldás nagyon hasonlít a TikTok népszerű reakcióvideóihoz.

Mivel a funkció még nagyon korai szakaszban jár, egyelőre nem tudni, mikor fogják élesben is bevezetni.