A Tide és a NASA közösen fejlesztett ki egy mosószert, amely zárt vízrendszerben is biztonságosan használható, mivel csak és kizárólag lebomló anyagokat tartalmaz. 

A világűrben sokszor a legalapvetőbb dolgok is komoly kihívást igényelnek, legyen szó evésről, vécézésről vagy épp mosásról. Ez utóbbi már évek óta komoly fejtörést okoz a kutatók számára, mivel egy Föld körüli pályán mozgó gépen, mint amilyen a Nemzetközi Űrállomás, nem lehet akármilyen anyagokat használni. Az űrhajósok ezért kénytelenek többször is felvenni ugyanazt a ruhát, majd ha már hordhatatlannak minősítik, akkor egyszerűen megválnak tőle, és új ruhába bújnak.

A Tide mögött álló Procter & Gamble tavaly nyáron beszélt először arról, hogy a NASA-val közösen kifejlesztenek egy olyan mosószert, amely állításuk szerint teljesen lebomló, képes eltűntetni a foltokat és a kellemetlen szagokat, valamint zárt vízrendszerben is jól használható. A termék bemutatására végül januárig kellett várni: a cég a CES-re tervezett virtuális kiállításon, a P&G LifeLab-on mutatta be a fejlesztést, amelyet december óta a Nemzetközi Űrállomáson is tesztelnek, elsősorban azt vizsgálva, hogyan hat a sugárzás és a mikrogravitációs környezet a mosószerre.

A Procter & Gamble tervei szerint 2030-ig a fogyasztói piacra is szeretnék behozni az egyedülálló terméket, amellyel lehetségessé válna a ruhamosással járó környezeti ártalmak kiküszöbölése. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy olyan mosó-szárító gép is érkezik hamarosan, amely akár a Holdon és a Marson is működhet.