KezdőlapHírekA Xiaomi reagált a litván védelmi minisztérium javaslatára

A Xiaomi reagált a litván védelmi minisztérium javaslatára

Mint azt sokan olvashattátok, nem csak nálunk, hanem az egész világsajtóban, a Litván Kiberbiztonsági Központ szerint a Xiaomi telefonjai cenzúrázzák a keresési találatokat. Nagy port kevert a hír, azonban annyira nem rendítette meg a Xiaomi rajongókat, bár ezt mi európaiak nem érezzük. Nálunk a Xiaomi biztos nem cenzúráz semmit. A Xiaomi reagált a litván védelmi minisztérium javaslatára.

Lei Jun
A Xiaomi hivatalos reakciója pedig a következő, az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban.

“A litván védelmi minisztérium kínai gyártmányú mobiltelefonok vásárlásával kapcsolatos javaslatára reagálva osztjuk meg a Xiaomi hivatalos álláspontját:

  • A Xiaomi készülékek semmilyen módon nem cenzúrázzák a felhasználók kimenő vagy bejövő kommunikációját.
  • A Xiaomi ahogy eddig, úgy a jövőben sem fogja akadályozni az okoskészülékeit használókat semmilyen tevékenységükben, így korlátozás nélkül indíthatnak kereséseket, hívásokat, böngészhetik az internetet, vagy használhatnak harmadik fél által biztosított szoftvereket.
  • A Xiaomi teljes mértékben tiszteletben tartja és védi minden felhasználójának a törvény által biztosított jogait.
  • A Xiaomi teljes mértékben megfelel az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt előírásoknak.”

A Xiaomi nem csak globálisan, hanem anyaországában, Kínában is nagy hangsúlyt fektet a személyes adatokra és védelemre. Igen, jogosan kételkednek sokan ebben, hisz mint tudjuk, Kína még mindig kommunista rezsim irányítása alatt van, a demokrácia pedig valami Sci-Fi a kínai lakosok számára. Nem szeretnék ebbe jobban belemenni és állást foglalni sem ideológiai, sem politikai kérdésekben.

Személy szerint én megbízok a Xiaomi-ban. 2013 óta használom az eszközeit, szolgáltatásait és soha nem éreztem, hogy az adataim rossz kezekben lennének. Anno mindent kínai szerveren tároltak, most a GDPR miatt EU szervereken. És igen, ez után éreztem, hogy bekorlátoznak, szankcionálnak. A MIUI-t kibelezték és a Google appjeit rámkényszerítették úgy, hogy nincs szabad választásom. Én ezért sem használom a csodálatos európai MIUI rendszert…

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek