A Facebook szerint 2016 óta 13 milliárd dollárt költöttek el arra, hogy a felhasználók adatai biztonságban legyenek. 

Az elmúlt évek folyamán több adatbiztonsági botrány is kirobbant a Facebook háza táján, az egyik ilyen esetre idén áprilisban derült fény, kiderült ugyanis, hogy több mint 530 millió felhasználó adatai kerültek ki az internetre, miután 2019-ben illetéktelenek kezébe jutottak. A Business Insider cikke szerint az eset 106 ország Facebook-felhasználóit érintette, köztük 377 ezer magyart, és a kikerült információk között teljes nevek, telefonszámok, email címek, születési dátumok és lakhelyre vonatkozó adatok is voltak.

Mivel a Facebooknál állandóan visszatérű probléma az adatbiztonság, a vállalat időről időre jelentést tesz közzé arról, mennyi pénzt és energiát ölnek abba, hogy a szolgáltatások biztonságosak legyenek. A közösségi óriás legújabb beszámolója szerint 2016 óta 13 milliárd dollárt költöttek el arra, hogy Facebook hivatalos alkalmazásai az adatvédelmi szempontoknak is megfeleljenek, továbbá beszámoltak arról is, hogy jelenleg nem kevesebb mint 40 ezer ember dolgozik náluk azon, hogy a felhasználók adatai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Összehasonlításképpen, 2017-ben csupán 10 ezer ember foglalkozott ugyanezzel.

A most közzétett adatok egy részét a The Wall Steet Journal már korábban nyilvánosságra hozta egy cikkben, ebben többek között arról is szó esik, hogy a Facebook kezdetben megengedően járt el a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis hírekkel szemben, pedig tisztában voltak a helyzet veszélyeivel.