KezdőlapHírekA Xiaomi blokkolja a telefonjait tiltott régiókban

A Xiaomi blokkolja a telefonjait tiltott régiókban

A Xiaomi nem minden országban van még jelen hivatalosan, de eddig még nem léptek fel ilyen drasztikusan a feketeimport ellen. Egyes tiltott régiókban, mostantól a Xiaomi/Redmi/Poco telefonok blokkolva lesznek, avagy működésképtelenné teszik.

Tiltott telefon Kubában

“A Xiaomi szabályzata nem teszi lehetővé a termék értékesítését vagy szállítását azon a területen, ahol aktiválni próbálta. További információért lépjen kapcsolatba közvetlenül a kereskedővel.”

A Xiaomi nem korlátozza a telefonjainak működését ott, ahol nincs hivatalos kirendeltsége, vagy nincs maga jelen. Ez így volt eddig is nálunk és sok más országban, mint Amerika. De vannak kivételek, ahol tiltott a Xiaomi termékeinek az értékesítése:

  • Kuba
  • Irán
  • Szíria
  • Észak-Korea
  • Szudán
  • Krím

Eddig nem is hallottunk olyan esetről, hogy ezekben a tiltott régiókban a Xiaomi blokkolta volna a telefonjait, eddig. Ma reggel röppent fel a hír Redditen, hogy Kubában jelentettek már több mint 20 esetet, miszerint a telefon zárolta magát, a fent megjelenő módon. A furcsaság az egészben, hogy nem minden telefont zártak le, vannak kivételek, melyre nincs megfelelő válasz. Egyes jelentések szerint valakinek több új telefonjából, csak egyet zártak le, a többi működik. Valószínűleg folyamatos a lezárás és nem egyszerre történik.
A Xiaomi Adásvételi feltételeinek 14.2 pontja világosan kimondja:

“14.2 A Szerződésre és minden Termékre a vonatkozó exportellenőrzési törvények vonatkoznak, beleértve, de nem kizárólagosan, az Egyesült Államok és az Ügyfél saját joghatósága szerinti exportellenőrzési törvényeket. Az Ügyfél nem exportálhatja az Eladótól vásárolt Terméket egyetlen országba, területre vagy régióba sem, ha ezt az exportellenőrzési törvények tiltják. A tiltott országok és területek közé tartozik Kuba, Irán, Szíria, Észak -Korea, Szudán és a Krím-félsziget. Ha az Ügyfél az Eladótól vásárolt Terméket egy másik országba kívánja exportálni, akkor az exportálás megkezdése előtt meg kell szereznie a szükséges exportengedélyeket (vagy más állami engedélyeket). Az ügyfelek nem vásárolhatnak termékeket viszonteladásra vagy átruházásra.”

Még kész szerencse, hogy ezt nem korábban lépték meg, hisz akkor nálunk jó pár telefon kiesett volna a forgalomból. A hivatalos viszonteladók és a magyar képviselet szerencsére ezt megakadályozta, így vígan használhatunk itthon minden Xiaomi eszközt.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek