- Hirdetés -
()

A Xiaomi május végén jelentette be három Mi 8 modelljét. Ez a Mi 8 SE, a Mi 8, és a  – speciális átlátszó hátlappal, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval, és valódi 3D arcfelismeréssel rendelkező – Mi 8 Explorer Edition.
Míg a Mi 8 már többetek kezében ott díszeleg, a teszt is készül, valamint a Mi 8 SE első példányai is felbukkantak már magyar webshopban, addig az EE verzióról semmi információnk nem volt eddig.
Maga a készülék szinte teljesen megegyezik az alap Mi 8-cal, kivéve a 8 GB RAM-ot, az egy kiszerelésben kapható tárhelyet (128 GB), és a 400mAh-val kisebb akkut (3000 mAh).

Az Mi 8-ban megismert infrás arcfeloldás számomra tökéletes biztonságot ad, még ha párszor lomhább is a folyamat, mint elvárható. Nem lehet átverni, és vaksötétben is precízen működik. Ráadásul az infra LED további pozitív hozománya, hogy éjszakai szelfi esetén a MIUI kamera alkalmazást kicsit “megtréfálja”, és közel nappali fotó minőségű, világos képeket készíthetünk az arcunkról.

Az első videók alapján az EE kijelzőbe épített biometrikus azonosítója sem hibátlan, viszont 3D-s face ID rendszerrel gyakorlatilag a telefon felemelése nélkül feloldhatjuk a telefont, ha épp nem tiszta a kezünk, vagy vezetünk. Sokunknak leginkább a hátlapi dizájn megoldás a várósabb, bár védelem nélkül valószínűleg kevesen használnánk. Egy szilikon tokkal, vagy kemény tokkal meg oda a speciális megoldás varázsa.

Miközben a Mi 8-ból már bőven 1 millió darabot értéksítettek, a Mi 8 Explorer Edition kiadás még mindig nem érhető el. Pár tesztpéldány ugyan készült, de kereskedelmi forgalomba még nem került. Ez azonban várhatóan megváltozik a következő napokban, mivel a modellt
a TENAA szervezet jóváhagyta (belistázta). Ebben a listában a telefon M1807E8S néven található meg. A megfelelő tanúsítvány azt jelenti, hogy a modell eladása hamarosan megkezdődik.

Első körben természetesen Kínában, de idővel talán mi is találkozhatunk vele valamelyik nagyobb nemzetközi, vagy hazai bolt, vagy webshop kínálatában.
Elég menő lenne, ha a budapesti Mi Store tartaná is, így mindenki megcsodálhatja a készüléket élőben. Innen üzennék a srácoknak, hogy nagyon várjuk! :)
Információk szerint a Xiaomishop is rajta van a beszerzésen, már listázták az oldalukon.
Kíváncsian várom, kinek lesz az első példánya.

A Xiaomi Mi 8 Explorer Edition ára Kínában  3699 jüan (kb. 552 USD) áron. Ez kb. 190-200e forint garanciával, áfával és vámmal.
Ahgy az elején is írtam, a Mi 8 EE  egy konfigurációban lesz elérhető. 8 GB RAM és 128 GB belső tároló. Más változatot nem terveznek. Az akku kivételével a többi specifikáció megegyezik a Mi 8-cal.

Ugyanakkor a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition az első Androidos okostelefon, amely támogatja a Face ID-t. Ez az iPhone X-ben használt pont-strukturált fényrács megoldásával ellentétben kódolt strukturált fénysémát használ, mely milliméteres pontossággal 3D-s arcmodellt hoz létre a pontmátrix-kivetítő által vetített 33 000 kódolt rácsból. Tehát a feltörés valószínűsége közel 0.

Ez mind szép, és jó dolog, de a megnyirbált akku miatt maximum 5 órás kijelző várható, mely estig biztosan nem tart ki, ha rendesen használjuk is a telefon képességeit.
Jobban örültem volna, ha nem kényszerít a gyártó kompromisszumokra, és csak hozzáad, nem pedig egy kritikus ponton elvesz a tudásból.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -