- Hirdetés -
()

Elon Musk már jelenleg is a világ leggazdagabb embere, ám egyes becslések szerint a Tesla és a SpaceX atyja hamarosan megháromszorozza a vagyonát, és ezzel ő lehet az első magánvállalkozó a világon, aki billiárdos lesz. 

Elon Musk vagyona elképesztő mértékben növekszik, jól példázza ezt, hogy a CNN kicsivel több mint egy hete még 221 milliárd dollárról számolt be, a jelenlegi becslés szerint viszont már 241 milliárd dollárnál (75 ezer milliárd forint) tart az üzletember. A portál megjegyezte, hogy Musk vagyona igen szépen gyarapszik, SpaceX nevű űrvállalatának értéke már meghaladta a 100 milliárd dollárt, de a Tesla is 10.6 milliárd dollárral többet ér, mint korábban.

Elon Musknak tehát van mit a tejbe aprítani, a Morgan Stanley befektetési bank elemzése szerint ráadásul hamarosan három nullával növekedhet az excentrikus milliárdos vagyona. Adam Jones, a bank vezető elemzője úgy nyilatkozott, hogy az űrkutatással foglalkozó SpaceX a közeljövőben elképesztő összeget hozhat Musk konyhájára, és a Teslát lekörözve a világ legértékesebb vállalata lehet. Ha a jóslat beteljesül, Musk lesz az első magánvállalkozó a világon, aki billiárdosnak (ezer milliárdosnak) mondhatja magát.

Történelmi személyek vagyona haladta már meg az egy billiárdot, a BBC 2019-es listája szerint a valaha élt második leggazdagabb ember Augustus császár volt, vagyonát mai dollárra átszámítva 4.6 billiárdra becsülik. A lista élére az afrikai Mali birodalom uralkodója, I. Músza került, vagyonát megbecsülni sem sikerült a szakértőknek.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -