Elon Musk vagyona 222 milliárd dollárra gyarapodott, ezért a techmogul úgy döntött, megvicceli Jeff Bezost egy ezüstéremmel.  

Az 50 éves Elon Musk továbbra is vezeti a leggazdagabbak listáját, vagyonát néhány napja 222 milliárd dollárra (69 375 milliárd forint) becsülte a Bloomberg. Jeff Bezos 191.6 milliárd dollárral (59 875 milliárd forint) csupán második a szupergazdagok sorában, és ezt jó szokásához híven ismét nem hagyhatta szó nélkül a Tesla-vezér.

A CNN szúrta ki, hogy Elon Musk a minap Jeff Bezos cikke alá egy ezüstérmet formázó emojit kommentelt, emlékeztetve az egykori Amazon nagyfőnököt arról, hogy továbbra is csak a második leggazdagabb a világon. A lap megjegyzi, hogy Musk vagyona igen szépen gyarapszik, SpaceX nevű űrvállalatának értéke már meghaladta a 100 milliárd dollárt, de a Tesla is 10.6 milliárd dollárral többet ér, mint korábban.

Nem ez az első alkalom, hogy az excentrikus üzletember szúrós üzenettel köt bele a világ második leggazdagabb emberébe. Miután szeptember végén a Forbes listáján átvette a vezetést Musk, a történtekre válaszul állítólag egy óriási kettest formázó szobrot és egy ezüst érmet küldött Bezosnak.

A két milliárdos között már évek óta megy az adok-kapok, Bezos űrcége, a Blue Origin legújabban a NASA döntésébe állt bele, miután az Artemis-program leszállóegységének megépítésének az elkészítésével nem őket, hanem Elon Musk cégét, a SpaceX-et bízták meg. Bezos azért ígérte jogtalannak a kiválasztást, mert az eredeti terv szerint a SpaceX, a Blue Origin és a Dynetics két különböző megrendeléséért pályázott volna, ám az anyagi források szűkössége miatt az űrkutatási hivatal végül csak egy megrendelést adott ki, amelyet Elon Musk cége, a SpaceX nyert el.