3D air gestures, vagyis 3D levegő gesztusnak elnevezett funkció segítségével a kijelző érintése nélkül érhetünk el akalmazásokat, funkciókat. Például be lehet állítani, hogy a telefonnal a levegőbe rajzolt C betű esetén nyíljon meg a kamera. Ugyan az ötlet kissé furcsa, és néhol hülyének nézhetnek, ha betűket kezdünk el rajzolni a levegőbe a telefonunk segítségével, de olykor jól jöhet, ha például koszos a kezünk, és nem akarunk az érintőképernyőhöz hozzáérni.

Az alábbi videó a Xiaomi egyik alkalmazottjának Weibo oldaláról származik.

A videóban a fönt említett C-re például a kamera megnyitását, a W-re pedig a TitTok megnyitását állították be. A funkció valószínűleg a gyorsulásmérő és a giroszkóp adatait használja föl, és ez alapján azonosítja az indítandó appot, funkciót, de erről nincsen pontos információ.

A funkció egyelőre csak a Mi 9-en, beta MIUI-on érhető el, de feltételezni lehet, hogy más eszközök is megkapják a funkciót, ám erről szintén nincs információ. Ami biztos, hogy, mivel a global beta MIUI megszűnik, így a global verziós MIUI-okon csak később jelenhet meg a funkció.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ