Biztos láttad már a Facebook-on, hogy cégek, vagy ismerősök 3D-s képet raknak ki Fészre. Nos elég kevés telefonnal lehetett megoldani, többnyire csak harapott almával, de nem olyan rég már a Xiaomi telefonokkal is meg lehet csinálni. Így:

Fénykép készítés

Minde féle képpen olyan telefonra van szükség, mely rendelkezik mélység érzékelő optikával, hogy a lehető legjobb hatást kapjuk. Jelen esetben én egy Xiaomi Mi 9 SE telefont használtam, még pedig a következő képpen.
Készíts képet a tárgyról, portré módban, természetesen ne így, mint fenti képeken (nem volt több kezem), hanem a háttér eléggé elüssön a tárgytól és kellő fény érje, hogy éles legyen. Valahogy így:

A természetes fény a legjobb. Ha ezzel megvagyunk, utólag a Galériában változtathatunk a háttér elmosódásán, ha szükséges.

A Galériában válasszuk ki a képünket, középen bökjünk a kép alján látható piktogramra és a következő képen látható “Elmosás szintje” állításával módosíthatjuk a háttér elmosódását. Mentsük el és irány a Facebook!

Kezdjünk bele egy bejegyzésbe, görgessünk lentebb a listában és alul megtaláljuk a 3D-s fénykép menüpontot. Bökjünk rá, válasszuk ki a fent elmentett képet.

Várjuk meg, míg a Facebook feldolgozza a képet és létrehozza a rétegeket. Ha ezzel végzett, máris tolhatjuk ki a 3D-s képeinket az ismerőseinknek! Mint ahogy mi is tettük:

Mitu 3D – Xiaomi Mi 9 SE 😁

Közzétette: HelloXiaomi – a Mi-újság – 2020. augusztus 31., hétfő

Jó szórakozást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ