A Xiaomi kameragyártó partnere, a Yi újabb biztonságtechnika kamerát mutatott be, ezúttal kültérre.

A Xiaoyi Smart IP kamera 1080p kültéri IP vátozata (IP65 minősítésű) vízálló, amely kifejezetten a küső, mostoha időjárási körülményekhez lett fejlesztve. 1080p (FullHD) felbontású, 110 fokos látószöggel és 3,9 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik, amely széles látószögű, éles, és nagy felbontású képet ad a megfigyelt területről. Megfelelő villák, udvarok, garázs, raktár megfigyelésére is.

 

 

 

 

 

 

A 1080p-s videót 20fps-el, H.264 dekódolással rögzíti. Az elektronikát automatikus fehéregyensúly állítással is ellátták. Kitűnően alkalmazkodik a különböző fényforrások színéhez, a fényviszonyok váltakozásához.


Támogatott az éjjellátó funkciót, melyet 12 db 850 nm-es, továbbfejlesztett infravörös LED gyöngyökkel oldanak meg. Amint besötétedik, automatikusan éjjeli módta vált a felvétel.

Tudása riasztási emlékeztető funkcióval is bővült. Ha fennáll a veszély, akkor a kamera elindítja az adott riasztót, a hangszóró segítségével pedig hangjelzést ad. Így akár meg is futamítható egy betörő.

A kültéri megfigyeléshez nagy gondot kell fordítani az adatvédelemre, és a felvétel készítéséhez is biztosítani kell nagyobb tárhelyet. Számos elterjedt tárolási móddal rendelkezik, legfeljebb 30 napos Loop Record móddal. A felvételek a Xiaoyi saját felhő tárolójába is menthetők, korlát nélkül. A beépített kártyafoglalat 8-32 GB-os SD-kártyát fogad, melyre adott időben rögzíthet a kamera. Támogatja a Xiaomi WiFi routert SSD-vel is. Ekkor vezeték nélkül saját NAS-unkra is menthető a felvétel.

A hagyományos kültéri megfigyelő eszközöktől eltérő Xiaoyi IP kamera kültéri változata egyszerű, de kivételes kialakítású. A telepítés egyszerű, nincsenek bonyolult rögzítési és beállítási faladataink. Mellékelten egy 3 méteres tápvezetékkel oldhatjuk meg az eszköz tápellátását. Ára jelenleg $44-50.