Jön a STABIL MIUI9! Már nem kell sokat aludni!

3783
- Hirdetés -

Már három hónapja, hogy a MIUI9 a Xiaomi Mi 5X telefonnal debütált és azóta nap mint nap kapjuk a kérdéseket, hogy a stabil MIUI8 mikor kapja meg már végre a MIUI9 frissítést. Eddig év végére datáltuk a stabil romok megjelenését és az előzetesen pletyka szinten emlegetett október végét nem mertük napirendre venni. De ma kiszivárgott némi infó a stabil frissítésről.

A MIUI marketing igazgató helyettes, Huang Longzhon, korábban azt nyilatkozta, hogy túl sok Mi felhasználó van, akik nem a fejlesztői verziót használják, hanem inkább a stabilt preferálják, mert vagy nem tudnak, vagy nem akarnak hetente az esetleges megjelenő problémákkal foglalkozni. A MIUI9 megjelenésekor úgy vélte, hogy 2 hónap elég lesz a teszt időszakra, de ellenben ez nem bizonyult igaznak, hisz még a 3 hónap sem volt elég, hogy olyan gyermekbetegségeket “kifeküdjön”, amik a mindennapi használatban gátolják a rajongókat. Nagyjából 300 millió MIUI rajongó várja a MIUI9 stabil frissítést és őket bizony nem lehet sokáig várakoztatni!!!

A mai nap lehullt a lepel a stabilt övező nagy kérdésekről, a Xiaomi közzétett egy képet egy meglévő MIUI9 9.0.2.0 stabil frissítésről, egyelőre csak Mi6 telefonra. A Stabil frissítések első körben csak Mi6 és Mi 5X telefonokra lesz elérhető, a többi készülék frissítéséről még semmi hír, de ugyan úgy várhatjuk mint a fejlesztői változatot. A hivatalos megjelenéskor kapunk majd egy körökre osztott előrejelzést a várható frissítések időpontjáról és hogy melyik telefon kapja meg.

Kíváncsian várjuk a stabil megjelenését, milyen funkciók lesznek benne, amik az elmúlt 3 hónapban jelentek meg a fejlesztőiben és mi fog hiányozni. A teljes lista még nem elérhető, csak az általános felsorolás, amit mi béta tesztelők is megkaptunk annak idején:

– Főképernyő asszisztens
– Intelligens alkalmazás indítás
– Nagyon mély rendszer optimalizálás
– Új élő ikonok
– Sokkal jobb képkereső
– Intelligens értesítés szűrő
– Egyszerűbb Főképernyő szerkesztés
– Bemutatkozik az osztott képernyő
– Bemutatkozik a Galéria képkereső
– Bemutatkozik a MIUI Labs
– 50+ egyszerűsített és felújított funkció
– Jobb olvashatóság az Üzenetek nyitó oldalán
– Gyorsparancsok a gyakran használt funkciókhoz a Zárképernyő bal oldalán
– Gyorsparancsok utazókártyákhoz a Zárképernyő bal oldalán

A kérdésekre előre válaszolva, nem, ez nem GLOBAL, hanem KÍNAI stabil verzió és még SENKI nem tudja, hogy global mikor lesz!!!

Kíváncsiak vagyunk, hazánkban hány rajongó van aki már nagyon várja?

 

- Hirdetés -