web analytics
KezdőlapKiemelt hírekJön a STABIL MIUI9! Már nem kell sokat aludni!

Jön a STABIL MIUI9! Már nem kell sokat aludni!

Már három hónapja, hogy a MIUI9 a Xiaomi Mi 5X telefonnal debütált és azóta nap mint nap kapjuk a kérdéseket, hogy a stabil MIUI8 mikor kapja meg már végre a MIUI9 frissítést. Eddig év végére datáltuk a stabil romok megjelenését és az előzetesen pletyka szinten emlegetett október végét nem mertük napirendre venni. De ma kiszivárgott némi infó a stabil frissítésről.

A MIUI marketing igazgató helyettes, Huang Longzhon, korábban azt nyilatkozta, hogy túl sok Mi felhasználó van, akik nem a fejlesztői verziót használják, hanem inkább a stabilt preferálják, mert vagy nem tudnak, vagy nem akarnak hetente az esetleges megjelenő problémákkal foglalkozni. A MIUI9 megjelenésekor úgy vélte, hogy 2 hónap elég lesz a teszt időszakra, de ellenben ez nem bizonyult igaznak, hisz még a 3 hónap sem volt elég, hogy olyan gyermekbetegségeket “kifeküdjön”, amik a mindennapi használatban gátolják a rajongókat. Nagyjából 300 millió MIUI rajongó várja a MIUI9 stabil frissítést és őket bizony nem lehet sokáig várakoztatni!!!

A mai nap lehullt a lepel a stabilt övező nagy kérdésekről, a Xiaomi közzétett egy képet egy meglévő MIUI9 9.0.2.0 stabil frissítésről, egyelőre csak Mi6 telefonra. A Stabil frissítések első körben csak Mi6 és Mi 5X telefonokra lesz elérhető, a többi készülék frissítéséről még semmi hír, de ugyan úgy várhatjuk mint a fejlesztői változatot. A hivatalos megjelenéskor kapunk majd egy körökre osztott előrejelzést a várható frissítések időpontjáról és hogy melyik telefon kapja meg.

Kíváncsian várjuk a stabil megjelenését, milyen funkciók lesznek benne, amik az elmúlt 3 hónapban jelentek meg a fejlesztőiben és mi fog hiányozni. A teljes lista még nem elérhető, csak az általános felsorolás, amit mi béta tesztelők is megkaptunk annak idején:

– Főképernyő asszisztens
– Intelligens alkalmazás indítás
– Nagyon mély rendszer optimalizálás
– Új élő ikonok
– Sokkal jobb képkereső
– Intelligens értesítés szűrő
– Egyszerűbb Főképernyő szerkesztés
– Bemutatkozik az osztott képernyő
– Bemutatkozik a Galéria képkereső
– Bemutatkozik a MIUI Labs
– 50+ egyszerűsített és felújított funkció
– Jobb olvashatóság az Üzenetek nyitó oldalán
– Gyorsparancsok a gyakran használt funkciókhoz a Zárképernyő bal oldalán
– Gyorsparancsok utazókártyákhoz a Zárképernyő bal oldalán

A kérdésekre előre válaszolva, nem, ez nem GLOBAL, hanem KÍNAI stabil verzió és még SENKI nem tudja, hogy global mikor lesz!!!

Kíváncsiak vagyunk, hazánkban hány rajongó van aki már nagyon várja?

 

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Legújabb cikkek