Az okosórák első generációjának bemutatása óta évek teltek el. A folyamatos fejlesztések, és a több tucat verzió ellenére a hagyományos, mechanikus órák iránti kereslet nem csökkent. Míg egy okosóra élettartama csupán pár év, addig egy minőségi (analóg) mechanikus óra akár évtizedekig is működőképes marad, több generáción keresztül.
A Xiaomi is többféle megoldást kínál a viselhető időmérőkből. Mi is írtunk már egy kvarcóráról, melynek működéséhez külön tápellátás (elem) szükséges.
Most viszont bemutatjuk a Xiaomi első, mechanikus automata óráját, a Xi Jia teljes üreges mechanikus órát. (A végleges elnevezés még változhat!)

Néhány héttel ezelőtt a termék – mindenféle felhajtás nélkül – már megjelent a közösségi finanszírozás platformon. A Xiaomi I8 Quartz Wristwatch meggyőző benyomást tett, de nem volt elég stílusos, túlságosan hagyományos, hogy kiemelkedjen a tömegből.
Az általunk is kiszivárogtatott képek alapján mostani bemutatónk alanya viszont igen impozáns, többféle szabadalommal, és több díjjal kitüntetett prémium termék.

A Xiaomi “skeleton” kétoldalas üreges mechanikus karóra kiemelkedik a tömegből forradalmi stílusával. Az óra elnyerte a német Red Dot Design 2017 Díjat.
Az órát a Xiaomi partnere, a CIGA Design fejlesztette ki. A következő képsorok magukért beszélnek:

A szükséges finanszírozási összeg a cikk írásakor 586%-nál tart, azaz közel hatszor annyi pénz gyűlt össze, mint amennyi szükséges volt a projekt megvalósulásához. A finanszírozók között 10 szerencsés egy héten belül megkapja ingyen az órát.

Az órát a Shenzhen Yijia Innovation Co., Ltd. szállítja és értékesíti.

Előreláthatólag 2018. január 8-án kezdődik a forgalmazása, ára átszámítva 32.000 Ft, amely a webshopos forgalmazás kezdetekor még emelkedhet.
Cikkünket bővítjük, amennyiben friss információkat kapunk. Várjuk a tesztpéldányt! 🙂

Figyelem! A cikkben szereplő összes magyar szöveget tartalmazó kép saját tulajdon! A feliratozott képeket bármely weboldalon, facebook posztban, és egyéb, saját anyagi haszonszerzés, és önreklám céljából felhasználni TILOS! Ezen képek kizárólagos használója a cikk szerzője (Veres Krisztián), és a helloxiaomi oldala.
Előzetes engedély, illetve a forrás feltüntetésének elmulasztása esetén számolj a következményekkel!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ