A kínai székhelyű internetes óriás Baidu, és az okostelefon-gyártó Xiaomi bejelentették, hogy stratégiai partnerséget kötöttek,  amelynek keretében a két vállalat közösen dolgozik az internetes technológiai fejlesztéseken (IoTInternet of Things),  és a mesterséges intelligencia területén (AI – Artificial Intelligence).

Xiaomi és Baidu megegyezés

A Xiaomi és Baidu közti megegyezés célja

A bejelentést a Xiaomi első fejlesztői konferenciáján tették Pekingben. Ez a szövetség a harmadik legértékesebb, nyilvános forgalmú kínai technológiai vállalat, a Baidu, és a világ egyik legértékesebb magánvállalata, a Xiaomi között jött létre. A szövetség célja a kínai intelligens eszközök továbbfejlesztése, a gyártás fokozása, AI, IoT és az adatforgalom kezelése.BaiduA megállapodás pontos részleteit eddig nem hozták nyilvánosságra. Ami viszont tudhatunk, hogy közös erővel fejlesztik a hangfelismerést, a mélytanulást, a számítógépes megvalósítás lehetőségeit, valamint a DuerOS-szel folytatott munkálatokat.

Qi Lu nyilatkozata

A Baidu alelnöke, csoport elnöke, Qi Lu azt mondta:

A két vállalat egyesült erővel, közös fejlesztéssel igyekszik – a felhasználók visszajelzéseit figyelemben véve – az AI  következő szakaszába lépni. A XiaomiNAK nagy tapasztalata VAN az intelligens hardverekben, nagy adatbázissal RENDELKEZIK, ÉS intelligens eszközöket TERVEZ az ökoszisztémákban. A Baidu  PEDIG technológiai TAPASZTALATTAL az AI rendszerekben, EGY SAJÁT BESZÉDALAPÚ AI rendszerrel, a Duer-OS-SZEL, aZ IOT fejlesztése érdekében.

DuerOS: az IoT ipar támogatója

Júliusban a Baidu elindította a DuerOS-t, amely egy beszédalapú AI rendszer, amely támogatja az IoT ipart. A nyílt platform célja, hogy segítse a fejlesztőket olyan hangalapú eszközök létrehozásában, amelyek felismerik, megértik és követik a felhasználó által adott parancsokat. A bevezetés óta a DuerOS már több, mint 130 partnert szerzett. Olyan termékekbe integrálták, mint például az okostelefonok, a tévék, a hangszórók, az intelligens órák és egyéb otthoni készülékek.XiaomiFelhasználják a Xiaomi alkalmazásokban szerzett tapasztalatait, népes aktív felhasználóinak visszajelzéseit, valamint az intelligens eszköz ökoszisztémáját, annak érdekében, hogy jobban megismerhessék a valós igényeket, felhasználói szükségleteket.

A Baidu szerepe meghatározó a globális technológiában. Jelen van a robotika, az AR, a VR és az önjáró autók fejlesztésében is. Ezek a technológiák a jövőben is közös együttműködési területek lehetnek.Sok sikert hozzá!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ