A Xiaomi ma bejelentette legújabb, második generációs intelligens robot porszívóját, melynek neve “Roborock Sweep One“. A MiJia családba tartozó eszközt korábban Xiaomi Mi Robot porszívó 2-ként vártuk, nem így lett. A formával, funkciókkal együtt a név is megújult.
Az új porszívó fejlettebb, jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint elődje. A leginkább figyelemre méltó fejlődés a tisztítási rendszert érte. Magasabb teljesítmény nyújt, és új az érzékelők elrendezése is.
A gyártó a termék fejlesztésre közösségi finanszírozást használ. Mindössze 3 perc 25 másodpercre volt szükség, hogy összegyűjtse a szükséges befektetőket, valamint kevesebb, mint 3 órára, hogy elérje a 10 millió jüant (1,5 millió dollárt). A Roborock Sweep One kezdő ára 499 dollár, ami drágább, mint elődje, amelynek ára 1699 jüan volt (258 $).

Most következzenek a Roborock Sweep One fejlesztései, újdonságai:

Egy új, növényi (bionikus) nedves tisztítási rendszert használ. A víztartály a porszívó alsó részén található, amit a padló tisztításához egy szövet betéttel láttak el. A porszívó képes nedves tisztításra akár 45-60 percig. A belső szűrő automatikusan felszívja a vizet, és mindig megfelelő vízmennyiséget biztosít. A szennyeződéseket a vízben is szűrheti. A Teflon bevonatú szűrő mosható, évente egyszer cserélhető.

A porszívó a lézeres érzékelőkre épülő nagyszerű teljesítményt továbbra is folytatja. Felszerelték egy saját fejlesztésű, nagy pontosságú LDS érzékelővel, amely képes szkennelni a helyiséget 5 x 360 ° / sec-on egy eredeti SLAM algoritmuson keresztül. Ezután a Roborock Sweep One létrehoz egy virtuális térképet a helyiségekről, és valós időben tervezi az útvonalat. Így maga határozza meg, hol kell kezdenie, és milyen utat kell követnie a legoptimálisabb tisztításhoz. A porszívózási tervet az APP segítségével mi is beállíthatjuk. Csak be kell jelölni az útvonalat a telefon képernyőjén és máris indíthatjuk a takarítást. A Roborock Sweep One elkezdi a tisztítást a beállított útvonalnak megfelelően. Sajnos a hangvezérlés csak a kínai nyelven áll rendelkezésre.

Általában 13 érzékelőt használ. A távolságmérő közelebb került a készülék középpontjához. Ez és más érzékelők lehetővé teszik a porszívó számára, hogy megkerülje az akadályokat, lerövidítse a távolságot. Kiválasztja a leghatékonyabb útvonalat, és gyorsan megtalálja a dokkolóját.

Optimálisabb teljesítménnyel már 2000Pa maximális szívóerőre is képes. Egy fő kefe található az oldalán. Optimalizálták a kerék felfüggesztési rendszert is – így már 2 cm-es magasságban is képes legyőzni az akadályokat. Az intelligens rendszer automatikusan növeli a motor teljesítményét, amikor egy szőnyeget észlel.

A porszívó akkuja is nőtt, már egy 5200mAh kapacitású akkumulátort tartalmaz, amely 2,5 órányi munkához biztosít energiát. Ez az idő elég egy 250 négyzetméteres terület megtisztításához, egyetlen töltéssel.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ