- Hirdetés -
()

Az európai okostelefon szállítások végül 2024 első negyedévében ismét növekedtek, 10%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Counterpoint Research piacfigyelő szolgáltatásából. Ez volt a régió első éves növekedése a szállításokban 2021 harmadik negyedéve óta, ami arra utal, hogy a legrosszabb véget ért. A szállítások azonban még mindig jóval a járvány előtti szint alatt voltak, és tekintettel arra, hogy 2023 első negyedévében több mint egy évtizede a legalacsonyabb szállítások voltak Európában, a piaci növekedést óvatosan kell kezelni az elkövetkező évben.

Végre újra növekednek a telefon szállítások, a Xiaomi csak a harmadik

A piaci dinamikát kommentálva Jan Stryjak társigazgató elmondta: “Biztató látni, hogy az európai piac végre visszatér a növekedéshez, bár nem szabad túl izgatottnak lenni, tekintettel arra, hogy milyen gyenge volt 2023. Mindazonáltal a régió makrogazdasági feltételei javulnak, és néhány lenyűgöző új eszköz, különösen a Samsung, a Xiaomi és a HONOR, megújult optimizmust hozott a piacra. Különösen a Samsung 2024 első negyedévében tért vissza formájába, népszerű Galaxy S24 sorozatával 2021 4. negyedéve óta először regisztrálta a szállítások éves növekedését. Másutt a HONOR könyörtelen menetelése során megelőzte az OPPO-t, és először szerezte meg az ötödik helyet, míg a Transsion almárkája, a TECNO jelentősen nőtt Kelet-Európában.

A kilátásokkal kapcsolatban Stryjak megjegyezte: “Az európai piac a fellendülés jeleit mutatja, és javul a fogyasztói bizalom, amit az eszközön lévő mesterséges intelligenciával kapcsolatos néhány érdekes innováció is segít. De még nem jöttünk ki az erdőből. Bár arra számítunk, hogy a piac 2024 hátralévő részében alacsony, egyszámjegyű növekedést mutat, ez még mindig egy rendkívül gyenge 2023-as év után van, és nem számítunk arra, hogy egyhamar visszatérünk a világjárvány előtti szintre.

Végre újra növekednek a telefon szállítások, a Xiaomi csak a harmadik

Piaci összefoglaló:

  • A Samsung 7%-os éves értéke 2024 első negyedévében, véget vetve a 2021 4. negyedévéig tartó csökkenési sorozatnak. A Samsung AI-alapú S24 sorozatát nagyon jól fogadták, és a márka új A35 és A55 okostelefonjai, amelyeket a negyedév vége felé mutattak be, lendületet adhatnak a Q2-nek.
  • Az Apple szállításai 1%-kal csökkentek az előző évhez képest, mivel az iPhone 15 eladásai a szezonalitás miatt továbbra is visszaestek. Mivel 2024-ben várhatóan nem lesz iPhone SE, a szállítások tovább csökkenhetnek az iPhone 16 év későbbi megjelenéséig.
  • A Xiaomi szállításai 11% -kal nőttek az előző évhez képest, folytatva a fellendülést néhány nehéz év után. A Xiaomi különösen jól teljesített Nyugat-Európában, különösen Spanyolországban és Olaszországban, nagyrészt az új Redmi Note 13 sorozatnak köszönhetően. A Xiaomi azonban küszködött Közép- és Kelet-Európában, ahol a Samsung és a TECNO növekedése a márka részesedésének 2022 első negyedéve óta a legalacsonyabb szintre esett.
  • A Realme szállításai 59%-kal nőttek az előző évhez képest, köszönhetően a nyugat-európai növekedésnek és néhány kulcsfontosságú piacán, például Olaszországban és Spanyolországban tapasztalt hirtelen fellendülésnek. A realme Közép- és Kelet-Európában is növekedést mutatott, különösen Törökországban, Ukrajnában és Magyarországon. C sorozatú okostelefonjai továbbra is bestsellerek maradtak, bár az új realme 12 is hatással volt.
  • A HONOR 67%-os éves növekedést regisztrált a szállítások terén, megelőzve az OPPO-t, és először átvette az ötödik helyet Európában. Ennek oka Nyugat-Európa volt, ahol a kiszállítások több mint kétszeresére nőttek az év során néhány lenyűgöző új eszköznek, köztük a Magic V2-nek, a Magic 6-nak és a HONOR 90-nek köszönhetően.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -