KezdőlapHírekÚj Xiaomi okostelefon szabadalmak - Quad kamera, dupla kijelző...

Új Xiaomi okostelefon szabadalmak – Quad kamera, dupla kijelző…

A Xiaomi folyamatosan újabb szabadalmakat nyújt be okostelefonokról, melyekből vagy lesz konkrét termék, vagy az íróasztal fiókjában végzik. A Mi MIX Alpha bemutatása után viszont reménykedhetünk, hogy egyre futurisztikusabb Xiaomi okostelefon típusokkal találkozhatunk a jövőben.

Ma egy újabb, elsőre az Apple termékére “hajazó” kamera kialakítást, mellé pedig szimmetrikusan elhelyezett másodlagos kijelzőt ábrázoló rajzot kaptunk.

notchmentes Xiaomi okostelefon

Notchmentes Xiaomi okostelefon koncepció

Amint az a Xiaomi szabadalmi vázlatából látszik, a telefon elején teljes (notch mentes) képernyőt alkalmaznak, ami nem lyukas, mint a Redmi K30. Csak két érzékelő található a telefon elején, elülső (szelfi) kamerát nem találunk.

A telefon hátulján a bal felső sarokban egy hátsó főkamera-egységet láthatunk. Ez a “kamera sziget” négy kamerát tartalmaz szimmetrikusan, kerek frontlencsével. Épp mint az…. Igen, hasonlít, de itt valóban 4 kamera van, nem csak 3.
A hátlap jobb felső sarkában egy négyzet alakú, lekerekített sarkú kis képernyőt láthatunk, melyet a szelfikhez tudunk használni. A vakut a két egység alatt, középen találjuk, valószínűleg legalább dupla LED-es kialakítással.

Az ujjlenyomat olvasó várhatóan kijelzőbe épített (in-screen) megoldás lesz. A rajzon kivehető a “MIX” felirat, várhatóan több MIX modellel is számolhatunk 2020-ban, valószínűsíthetően mindegyik 5G képes lesz.

További két szabadalom is felbukkant, az elsőről már bő egy éve is írtunk.

Hajtogatható Mi MIX (Flex)

hajlítható Xiaomi okostelefon

Ebből egyelőre nem lett semmi, pedig már a 2019-es MWC-n is volt szó róla. Helyette kaptunk egy közel 360°-os kijelzős Mi MIX Alpha modellt.

Pop-up megoldású penta (szelfi) kamerás, hajtogatós Xiaomi okostelefon modell

Xiaomi okostelefon szabadalom pop-up penta kamera

Ezt várhatóan nem valósítják meg, mert egy ekkora egységet stabil mechanikával ellátni szinte lehetetlen vállalkozás.

A 2020-as MWC-n várhatóan már többet tuduk, melyik ötletből is lehet megvásárolható végtermék.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek