Az 5G világkonferenciát ma nyitotta meg hivatalosan a Xiaomi elnöke, Lei Jun. Az esemény fórumán nyitóbeszédében a Xiaomi 5G korszakáról beszélt. Az új adatátviteli technológiában hatalmas lehetőségek vannak, ugyanakkor sok kihívás vár rájuk.

A globális mobiltelefon-ipar hanyatlik, az ötödik generációs vezetéknélkül technológia viszont új lendületet adhat a gyártóknak.

Lei Jun 5G World Summit

Lei Jun elmondta, hogy a Xiaomi egy jövőbe mutató gyárat épít a pekingi gazdasági és technológiai fejlesztési övezetben.  Itt elsősorban 5G okostelefon fejlesztése és gyártása zajlik, amelyet hamarosan látni fogunk. Az építési munkálatok 2019 decemberére fejeződnek be. Idén még a próbaüzem zajlik, a tényleges gyártás csak 2020-ban várható.

Az új 187.000 m2-es gyárban első ütemben közel 1 millió Mi zászlóshajó okostelefon készülhet. Az üzem automatizált gyártósorokat, ötödik generációs vezetéknélküli hálózatot, robotokat, és új technológiai megoldásokat használ a termelés hatékonyságának jelentős növelése érdekében. Percenként automatikusan 60 okostelefont állít elő, ami bő 60%-kal több, mint a hagyományos gyárakban.

Ahogy már beszámoltunk róla a Redmi K30 az első 5G képes középkategóriás okostelefon, amelyet a Xiaomi decemberben mutathat be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ