Eddigi ismereteink alapján két Mi Band 5 verzió létezik, de mára kiderült, hogy már 5 féle is létezhet, a Mi Fit és a Mi Wear alkalmazások szétbontása után derült ki. A részletekre a Geekdoing oldal moderátora, MagicalUnicorn talált rá a Mi Wear app-ben.
A kínai Mi Band 5 kódneve a Kongming ami a sima Mi Band 5, az NFC verzió kódneve pedig Kongming L. A legújabb alkalmazásban viszont három új kódnév került bevezetésre, ebből két új kínai variáns, a Kongming Pro és Kongming Lite. A globális változat teljesen más nevet kapott, azt York kódnéven lehet megtalálni és sajnos nem tartalmaz NFC-t. De erről majd később.

A Mi Band 5 Pro több mint valószínű, hogy a sima és az NFC verzió minden jóságával rendelkezni fog. NFC funkciója teljes lesz, emellett véroxigén szint mérésre is alkalmas lesz, beépített mikrofonnal XiaoAI használatra és okosotthon hangvezérlésre is alkalmas. Ennyi derült ki a Pro verzióról, megjelenése és ára valószínűleg a napokban kiderül.

Az a “next month” eljött, ezt a plakátot a globális csoport rakta ki még júniusban. A Xiaomi Mi Smart Band 5, ami kicsit furcsa lehet, de mint azt észrevehettük, a 4-es óta Európában megváltozott a neve. Mint fentebb írtam, a globális változat York kódnevet kapott és pár tulajdonsága is kiderült. Az eszköz használatához Mi Fit app lesz szükséges, a kínai Mi Wear-rel ellentétben. Alexa kompatibilis lesz, naptár, világóra, időzíthető DND, menstruációs naptár, véroxigén szint mérés, 11 sport mód. Szóval a sima Mi Band 5 fog megjelenni, NFC-s változatról még semmi hír. A Smart Band 5, Európában Spanyol, Francia, Olasz és talán Lengyel piacon fog elsőként megjelenni, ezzel egy időben Orosz, Tajvan és Japán rajongók vehetik meg először. Magyar megjelenés valószínűleg ezt követő héten várható, de biztos olvasni fogjátok nálunk, itt cikkben, vagy Facebook oldalunkon vagy csoportunkban.