Több új funkció érkezésére is számíthatnak a Google Térkép felhasználói, igaz kezdetben nem mindenki számára lesznek elérhetőek. 

A Google Térkép már eddig is képes volt megjelölni a fizetős utakat, ám ennél sokkal több információt nem közölt a szolgáltatás. A hónap végén megjelenő frissítés után azonban már arra is lesz lehetőségük a felhasználóknak, hogy hozzávetőlegesen megtudják, mennyi útdíjat kell fizetniük, míg elérnek a kijelölt célhoz.

Ehhez a helyi hatóságok árait veszi alapul a Google Térkép, de természetesen továbbra is adott a lehetőség a felhasználó számára ahhoz, hogy a szolgáltatás csak az ingyenes utakat mutassa. Az újítás egyelőre csak az Egyesült Államok, Japán és Indonézia mintegy 2000 útja esetében érhető el, de az a terv, hogy a jövőben több országra vonatkozóan is bevezetik.

A Google emellett egy másik, igencsak hasznos újítást is bejelentett, amely a navigáció közben képes mutatni a közlekedési lámpákat és a Stop táblákat is. Talán mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos ez a fejlesztés, hiszen egy ismeretlen városban nem árt tudni, hol kell tábla vagy piros lámpa miatti lassabb áthaladással számolni. A funkcióról egyelőre annyit árult el a cég, hogy első körben csak néhány országban vezetik majd be, viszont ott az androidosok és az iPhone-osok is megkapják.

Itt még nincs vége az újdonságoknak, kiderült ugyanis, hogy a Térképet hamarosan widget formájában is rögzíteni lehet majd az iPhone kezdőképernyőjén. Szintén az iOS-készülékeket érintő fejlesztés, hogy a jövőben az Apple Watch-on is elérhető lesz a navigáció, így a felhasználóknak hamarosan telefonra sem lesz szükségük a tájékozódáshoz.