web analytics
KezdőlapHírekXiaomi autó szabadalmat engedélyeztek

Xiaomi autó szabadalmat engedélyeztek

A kínai Állami Szellemi Tulajdon Hivatal április 5-én, Peking Xiaomi Mobile Software Co., Ltd. “jármű” szabadalmat engedélyezett. A Xiaomi autó szabadalom egy karosszériát és egy első kameramodult tartalmazó járműre vonatkozik.

Xiaomi autó bejelentése
A szabadalmat még 2019 márciusában nyújtották be, de csak nemrég hozták nyilvánosságra. A dizájn nagyon hasonlít egy hagyományos SUV-hoz vagy szedánhoz, néhány figyelemre méltó különbséggel. Egyrészt az eleje sokkal karcsúbb és aerodinamikusabb. Nincsenek klasszikus oldalsó tükrök sem, ami a Xiaomi szerint segít javítani az autó hatótávját.

Xiaomi autó szabadalom

Egy 2021. november hónapjában benyújtott szabadalmi bejelentés a Xiaomi elektromos autókban használható nagylátószögű kameramoduljaira vonatkozik. A szabadalmat április 5-én hagyták jóvá. A szabadalom szerint a kamerarendszer több kameramodult tartalmaz, és nagy látószögű képeket készít.

A kamerák a Xiaomi autó tetején találhatók. Három kamera érzékelője biztosítja a képeket a cél irányából, mindegyik más-más látószöget rögzít. A három, azonos irányba néző kamera elhelyezésének oka az, hogy a rögzített képeken a holtfoltokat nullára csökkentsék és részletesebb képet kapjon.

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img