Bekeményít a Twitter, mostantól tilos olyan képek posztolása, amelyen nem mi szereplünk, és nem kaptunk engedélyt a megosztására. 

Új szabályt vezet be a Twitter, melynek értelmében a felhasználók kérhetik a magukról készült képek vagy videók eltávolítását az oldalról, ha nem járultak hozzá annak megosztásához – írta meg az Independent. Közszereplőkre nem vonatkozik az új szabályozás, közügyeket érintő kérdésekben pedig egyéni elbírálás során döntenek majd arról, hogy a tartalom maradhat-e az oldalon vagy sem. Továbbá kivételt képeznek azok az esetek, amelyek során a fotó vagy videó megosztása egy adott személy érdekét szolgálja.

A közösségi mikroblog már korábban is vezetett be szabályokat a platformon közzétehető képekre vonatkozóan, megtiltották például a személyes adatok és igazolványok megosztását, továbbá a megszégyenítő és meztelenséget ábrázoló jeleneteket is.

Ez az első jelentős közérdekű bejelentés, mióta Parag Agrawal leváltotta Jack Dorsey társalapítót a vezérigazgatói székben. „Mélyen bízom Paragban, a Twitter vezérigazgatójában. Az elmúlt 10 évben végzett munkájával rászolgált a bizalomra. Mélységesen hálás vagyok ügyességéért, szívéért és lelkéért. Itt az ideje, hogy vezetővé váljon” – mondta Jack Dorsey korábbi vezérigazgató Paragról.

Dorsey az elmúlt hat évben a Twitter mellett a Square nevű, elektronikus fizetéssel foglalkozó technológia céget vezette. Az Engadget információ szerint a részvényesek 2020-ban már jelezték, szeretnének egy olyan embert látni a Twitter élén, aki csak a közösségi platform ügyeivel foglalkozik.