KezdőlapHírekSzáműzték az Amazfit, Roborock, Roidmi és Viomi márkákat a Xiaomi boltokból!

Száműzték az Amazfit, Roborock, Roidmi és Viomi márkákat a Xiaomi boltokból!

Talán vagytok páran, akik összehúzott szemöldökkel keresgetitek a magyar Mi Store üzletek webáruházában a következő Amazfit órátokat, vagy Roborock porszívótokat. De hiába, mert ott nincs. Hogy miért? Ezért!
A Xiaomi regionális vezetőségének értesítése szerint, 2021.04.15-től a magyarországi hivatalos Xiaomi viszonteladók és üzletek sem forgalmazhatják az Amazfit, Roborock, Roidmi és Viomi termékeket. Ezért e termékek forgalmazása a hivatalos viszonteladói oldalakon a döntéshez igazodóan megszűnik.

A döntés háttere: amint azt tudjátok, a Xiaomi nem (sem) minden Xiaomiként értékesített terméket maga gyárt, sőt. Kiterjedt gyártói rendszer áll a Xiaomiként ismert termékek egy része mögött; van köztük startup, és van köztük óriáscég is. Egy a közös bennük: a fejlődésük egy szakaszában a Xiaomival működnek, működtek együtt, amely együttműködés keretében a termékeik a Mi logó alatt megjelenhetnek, megjelenhettek a Xiaomi értékesítés és terjesztési hálózatában, megkaphatták a Xiaomi marketing és értékesítési gépezetét háttérként, a többi termékük pedig – ezek már az adott gyártó saját márkaneve alatt – megjelenhettek a Xiaomi Youpin áruházában. Ez win-win helyzet mindenkinek, és éppen ez az amit imádunk Xiaomiban, mert olyan változatosságot és dinamikát értek el a Xiaomi termékpaletta bővítésében, amit ilyen rövid idő alatt egyetlen más gyártó sem tudott produkálni. Ugyanakkor éppen e dinamika idéz elő időnként a mostanihoz hasonló helyzetet: amikor az eddigi együttműködés megszűnik, az adott gyártó termékeit hivatalos Xiaomi viszonteladóként már nem forgalmazhatjuk a webshopunkban.

Olvasható a xiaomishop.hu blog oldalán. Továbbiakban kitérnek a már megvásárolt termékek garanciális feltételeire, az alábbiak szerint:

Az eddig nálunk vásárolt Amazfit, Roborock, Viomi és Roidmi termékek garanciális feltételeit és kezelését illetően természetesen nincs változás: ha bármi problémátok lenne az egyébként kiváló készülékekkel, felveszitek velünk a kapcsolatot a már ismert elérhetőségeinken, mi pedig intézzük a javítást vagy a cserét vagy éppen a visszatérítést.

Tulajdon képpen a jelenlegi webshopokban és off-line üzletekben április 15-ig megtalálhatóak voltak a fent említett márkák. De kivezetésükkel már csak az egyéb üzletekben lehet beszerezni a kedvenc Xiaomi almárkádat.

Ja! Még sem! A xiaomishop.hu csapata kitalálta, hogy ezt nem fogja annyiban hagyni és a hivatalos webáruházból saját oldalakra költöznek a márkák!

Ezekben a webshopokban ugyanúgy tudtok vásárolni, mint ahogy eddig a Xiaomishop-ban tettétek. Ugyanaz az a csapat, ugyanazok a feltételek, ugyanaz az értékesítő cég, mint eddig, csak a fent ismertetett okok miatt, hivatalos Xiaomi viszonteladóként ezeket a termékeket 04.15-től már nem vásárolhatjátok meg a Xiaomishop-ban. Terveink szerint a shopok hűségpontrendszer mihamarabb átjárható lesz, így az egyik shopunkban a vásárlás után járó hűségpontok levásárolhatók lesznek a többi shop-ban is. Várunk benneteket az összes webshopunkban!

Szóval NO PARA! Ugyan azokkal a feltételekkel, ugyan úgy vásárolhattok az új üzletekből, mint eddig, csak nem a Xiaomi égisze alatt. De ha ragaszkodtok a Xiaomi dizájnhoz, akkor látogassatok el a mishop.hu webáruházba is, ahol szinte minden van!

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img