KezdőlapHírekRedmi Note 10 5G az első kínai telefon Google szolgáltatással

Redmi Note 10 5G az első kínai telefon Google szolgáltatással

Eddig, az elmúlt 10 évben, pontosan tudtuk, hogy a kínai Xiaomi/Redmi telefonok nem támogatták rendszer szinten a Google szolgáltatásait. Nem volt semmilyen Google támogatás, de volt lehetőség egy kínai appal ezt orvosolni, ha onnan vettük meg a telefont.
A kínai Redmi Note 10 Pro telefon nem hogy a MIUI 12.5 stabil frissítést, de már egy újabb, 12.5.5 verziószámút is megkapta, fantasztikus új funkciókkal. Az első egy hihetetlen és meglepő újítás, ami az első a Xiaomi életében. Ez pedig a Google keretrendszer és Google Play szolgáltatás!

Úgy látszik, hogy a két cég valahogy megegyezett, mivel eddig Kínában tiltott volt a Google szolgáltatás minden formája. Vagy ez az előfutára az egy MIUI-nak? Nem régiben, a legújabb belső MIUI 13 teszt rendszerben vették észre, hogy a kínai alkalmazások több nyelvűek. Csak rendszer szinten nem lehet választani a keleti és angol nyelven semmit, de ha egy átalakított Beállítások appot kapott, akkor választható volt szinte minden nyelv. Bár nem minden alkalmazás támogatta az európai nyelveket 100%-ban, de legalább angol volt a hiányzó rész.

A másik újítás, a virtuális memória bevezetése, ami a háttértárból csíp le 2 GB helyet és felhasználja a meglévő fizikai memória mellett. Az UFS 3 és újabb tárhely kezelő megoldások már lehetővé teszik az olyan gyors írást, olvasást, ami ezt lehetővé teszi. Szóval, ha “csak” 6 GB memória van beépítve a telefonba, a funkció bekapcsolásával 8 GB memóriahellyel számolhatunk. Így a 8-ból lesz 10 GB. Hát nem remek?

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek