Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 dátum megerősítve

370
- Hirdetés -
()

A Qualcomm megerősítette az éves Snapdragon Tech Summit időpontját, amelyet idén október 24-től 26-ig tartanak. Az eseményt egy hónappal korábban tervezik, mint a szokásos időpont. A Qualcomm bemutatja a várva várt zászlóshajóját, a Snapdragon 8 Gen 3 chipet, amely bemutatja a vállalat legújabb fejlesztéseit a mobiltechnológiában.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 dátum megerősítve

Hivatalosan nem árultak el részleteket, a hamarosan megjelenő Snapdragon 8 Gen 3 lapkával kapcsolatban már megjelentek a szivárgások. A pletykák szerint a hamarosan megjelenő SoC frissített architektúrával fog rendelkezni, az „1+2+2+3” beállításról „1+5+2” konfigurációra váltva. Ez a változás várhatóan erősebb teljesítményű magot vezet be magasabb frekvenciával. Emellett a lapkát a hírek szerint a fejlett képességeiről ismert TSMC N4P eljárással gyártják majd.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 dátum megerősítveA Snapdragon 8 Gen 3, 1 x Cortex-X4 prime magból, 5 x A720 teljesítményű magból, 2 x A520 energiahatékonyságú magból és egy Adreno 750 GPU-ból áll. Az Adreno 750 GPU várhatóan jelentős teljesítményjavulást fog elérni elődjéhez, az Adreno 740-hez képest. A pletykák szerint 10 MB L3 gyorsítótárral is rendelkezik, szemben a korábbi 8 MB L3 gyorsítótárral.

Ezen kívül az új chip teljesítménye is kiderült. A Geekbench listája szerint a Snapdragon 8 Gen 3 2563 pontot ért el a GeekBench egymagos tesztjén és 7256 pontot a többmagos tesztben. Mindkét pontszám meglehetősen lenyűgöző, azonban a többmagos teszteredmények ugrása a Snapdragon 8 Gen 2 SoC-hez képest komoly előrelépéseket mutat. Ezzel szemben az eszköz lenyűgöző AnTuTu pontszámot ért el, 1.712.271 összesített, a CPU 331.292, a GPU pedig 853.295 pontot.

Ezek szerint a Xiaomi 14 és Pro változat nagyon erős telefon lesz, aminek a megjelenését november és december hónapokban várhatjuk. A két telefon, kínai és globális változata már felbukkant az IMEI adatbázisban.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -