KezdőlapHírek Nem kap MIUI 13 frissítést a Mi 9 és más széria

[PLETYKA] Nem kap MIUI 13 frissítést a Mi 9 és más széria

Egy hete írtunk egy nagy listát a MIUI 13 frissítést megkapó telefonokról, de lehet, hogy módosítanunk kell. Ugyan is ma egy pletyka kezdett Kínában terjengeni, miszerint a 2019-es modellek már nem kapják meg.
A hírt, vagy egyelőre pletykát, a kínai mydrivers.com hírportál hozta le, ahonnan jócskán szoktunk csipegetni. A legtöbb esetben hiteles infókkal megjelenő oldal ma közölte, hogy a MIUI 13 nem fog megjönni számos közkedvelt telefonra.

A MIUI 12.5 Kínában már javában ott dübörög számos eszközön, eddig béta formában, de egy hete elindult a stabil ág frissítése is. A fejlesztőkön nagy a nyomás, rengeteg telefon frissítését kell előkészíteni és emellett az új rendszerre is fordítani kell időt. Az utóbbi 2 évben számos új telefon látott napvilágot, amire az új felhasználók joggal követelhetik az új rendszert.

A MIUI fejlesztése és a régi telefonok frissítése mára presztízs kérdés lett, de sajnos be kell látnunk, hogy a kínaiaknak nem azok a telefonok a nagy kedvencei, mint nekünk. Így olyan szériák frissítését kell elhagyniuk, amik számunkra fontosak. Ilyen döntés született meg, az alábbi telefonok nem kapják meg a jelen állás szerint a MIUI 13 frissítést:

  • Xiaomi Mi 9 család
  • Redmi 8 család
  • Redmi Note 8 család
  • Xiaomi Mi Mix 3

Ebből nagyon kilóg a Xiaomi Mi 9 SE, ami már eleve megkapta a stabil MIUI 12.5 frissítést és a MIUI 13-ból is kiveszi majd a részét. Miért? Mert ez az egy olyan telefon, aminek kicsi a képernyője és hatalmas a rajongói tábora. Plusz olyan régebbi modellek is, mint a Mi Mix 2S és a Mi 8 család viszont megkapja!

Konklúzió

Tudom, joggal fogsz felháborodni, hogy neked pont ezek a telefonok közül van egy és nem kapsz új MIUI-t. De azt meg kell értened, hogy a Xiaomi-nak döntenie kell, hogy mely telefonokat támogatják tovább és ez nem olyan egyszerű döntés. A legkézenfekvőbb azoknak a frissítését felfüggeszteni, amiből a legkevesebb aktív van. Ez van sajnos…

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek