KezdőlapHírekHárom új Xiaomi tablet jöhet még idén!

Három új Xiaomi tablet jöhet még idén!

A Xiaomi az utóbbi időbe mintha hanyagolta volna a tablet vonalat. Nem is olyan rég, Lei Jun egy élő konferencián válaszolt egy kérdésre, miszerint idén jön Xiaomi tablet!

Mi Pad 4
Az utolsó Xiaomi Mi Pad 4 2018 júniusában mutatkozott be, azóta halott ez a vonal. Lei jun válasza azóta tart lázban, mert nekem is van a Xiaomi tablet sorozatból, ami a mai napig jó szolgálatot tesz, pedig már 6 éves. A ma reggeli híreket olvasgatva felcsillant a szemem az XDA cikkén, amiben végre olvashattam hírt az idén készülő Xiaomi tabletről.

A legfrissebb Xiaomi alkalmazások, mint a MIUI Home alpha verziójában találtak nyomot a készülő tabletekre. Igen, többesszámban, mert három is jöhet 2021-ben! Az új kezdőképernyő alpha, az az belső tesztelésű verziójában bukkantak a nabu, enuma és elish kódnevű eszközök hármasára. Ezekre nevekre olyan funkció hivatkozások vannak, mint “isPad”, ami a MIUI alkalmazások tabletszerű megjelenítésére utalnak.

A MIUI Home alpha verziójában talált új funkciók alapján is nyugodtan kijelenthető, hogy az új funkciók tablet szerű elrendezések beállításához tartoznak.

A kódból további infók is kiderültek az új tabletekről, az enuma és az elish egy család lesz, a modellnevük végződése K81 és K81A. Valószínűleg különböző képernyő méret és proci közül választhatunk. A nabu kódnevű és K82-re végződő modellnév viszont egy fejlettebb, 4/5G képes tablet lehet.

Hardver

A hardver felépítésre jelenleg csak tippek vannak, bár a forrásfájlokból kiderült a képernyő aránya, ami 16:10 és felbontására, ami 2560 × 1600 pixel. A nabu, az az 4/5G képes tablet, 10.97″ képátlóval jöhet, aminek a mérete 236 mm x 148 mm. Az akkumulátorról is csak tippük vannak, ami talán 8.720 mAh lehet akár.

Ez előző tabletek középkategóriás Qualcomm Snapdragon processzorokat kapott, az idei tabletek a jelek szerint 8-as sorozatú procit fognak kapni. Ez manapság nem olyan népszerű, csak a Samsung tábla gépei amik SD855 lapkával rendelkeznek. A Xiaomi tabletek közül (enuma és elish) a Qualcomm Snapdragon 865, 865+ vagy 870 egyikét fogják tartalmazni. A nabu, a legnagyobb pedig a Qualcomm Snapdragon 855, 855+ vagy 860 egyikével fog rendelkezni.

Reméljük hamarosan hivatalos infókat is kaphatunk az új Xiaomi tabletekről, méltó ellenfelei lehetnének a piacot is jelenleg uraló iPad és Galaxy Tab mellett.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek