Kezdőlap Hírek Óriási átverés terjed a Facebookon, ne dőlj be!!!

Óriási átverés terjed a Facebookon, ne dőlj be!!!

186

Az internet és vele együtt a Facebook is egy fantasztikus hely… lenne, ha nem lennének hitvány pénzéhes csalók, magyarul bűnözők, akik a mi pénzükre szomjaznak. Biztos találkoztál már te is olyan hirdetésekkel, amelyek ismert termékeket kínálnak hihetetlen kedvezménnyel. Na pont az ilyen ÓRIÁSI ÁTVERÉS!!!

óriási étverés
Hamis oldal! JELENTENI KELL!!!
“Ahogy korábban is posztoltunk róla, az utóbbi időben számos átverésre szánt hirdetés készült Xiaomi elektromos rollereket kínálva 700 Ft-os áron, de sajnos a csaló oldalak már a Xiaomishop.hu nevével is visszaélnek.

Tájékoztatunk Titeket, hogy a Xiaomishop soha nem kínál semmit a valóságtól elrugaszkodott áron, és kizárólag a www.xiaomishop.hu oldalán közzétett árak a hitelesek. Minden ettől eltérően hirdető oldal átverés, és semmilyen kapcsolatban nem áll a valós Xiaomishop-pal.

Ne hagyjátok magatokat átverni! Biztonságos vásárlást kívánunk!

Üdvözlettel,
Xiaomishop Csapat”

Írja Facebook oldalán a Xiaomishop.hu webáruház. De nem csak ez az egy üzlet került a csalók látószögébe, hanem majdhogy nem az összes haza Xiaomi terméket áruló. Nagyon vigyázzatok! Nem csak ez az egy óriási étverés jöhet szembe veletek, mint ahogy az elején mondtam. De mit tehetünk mi, hogy ezek a leghamarabb lekerüljenek a Facebook oldalairól? Hát jelenteni kell! Minél többen, annál hamarabb törlik az oldalakat. Mutatom, hogyan tedd:

Óriási átverés jelentése a Facebook-nak

Óriási átverés jelentése

Első lépésként keresd fel csaló oldalt Facebook-on. Jelen esetben a xiaomishop.hu hivatalos webáruháznak kiadó átverés hirdető oldallal mutatunk példát. Kattints a jobb oldalt, nyíllal jelölt 3 pötty gombra.

Óriási átverés jelentése

A leugró menüben válaszd ki a “Támogatás kérése vagy az oldal jelentése” menüpontot.

Óriási átverés jelentése

 

Ekkor egy újabb menü tárul elénk, amelyből válasszuk ki a “Csalások és hamis oldalak” menüpontot. Persze ezt csak akkor, ha másnak adja ki magát. Ha más csaló oldalt vélsz felfedezni, akkor a megfelelő menüpontot válaszd az oldal jelentéséhez.

Óriási átverés jelentése

 

A következő menüben pedig válasszuk ki a “Más vállalkozásnak adja ki magát” menüpontot.

Óriási átverés jelentése

A keresőbe írjuk be az EREDTI és VALÓS vállalkozás nevét és a keresési találatból válasszuk ki a megfelelőt.

Óriási átverés jelentése

Ha megtaláltuk a VALÓS és EREDETI vállalkozást, akkor nyomjunk a “Küldés” gombra.

Óriási átverés jelentése

Ezzel majdnem készen vagyunk, már csak az utolsó oldalon kell túl lennünk. Itt pedig van még két opcionális választásunk, vagy bökjünk a “Kész” gombra.

  1. Letilthatjuk a HAMIS oldalt, amit ezek után nem fogunk látni, sem a posztjait, sem a hirdetéseit.
  2. Csak a HAMIS oldal bejegyzéseinek letiltása, akkor a Facebook nem fogja soha többé feldobni nekünk.

Ezzel készen is vagyunk, jelentettük a HAMIS oldalt a Facebook-nak. Ha ezt minél többen tesszük meg, akkor a szolgáltató annál hamarabb törli ezeket az óriási átveréseket és nem csalnak ki több pénzt a zsebünkből!!!

Mobil alkalmazásban is ugyan ezt megtehetjük, szinte minden ugyan így látható a telefonunkon, mint a fenti PC oldalon.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS