- Hirdetés -
()

Új biztonsági intézkedést vezet be az anyacég Meta: hamarosan nem lesznek továbboszthatók a magánlakcímek a Facebookon és az Instagramon. 

A függetlenül működő Ellenőrző Bizottság feladata, hogy ellenőrizze a Meta bonyolultabb vagy nagyobb horderejű döntéseit, például abban az esetben, ha a közösségimédia-óriás el szeretne távolítani valamit a Facebookról vagy az Instagramról. Ez a testület korábban azzal a kéréssel fordult a Meta felé, hogy a cég ne engedélyezze a nyilvánosan elérhető magánlakcímek megosztását a felületein, mivel azok komoly biztonsági kockázatot hordozhatnak magukban.

A most érvényben lévő szabályok szerint a felhasználók csak abban az esetben oszthatják meg egy másik személy lakcímét, ha azt korábban már legalább 5 másik forrás is nyilvánosságra hozta, vagy egyéb nyilvános adatbázisban is fellelhető – írja a The Verge. A testület a doxxing nevű jelenség visszaszorítása érdekébe kérte fel a céget a jelenleg érvényben lévő szabályok szigorítására, amely után a nyilvánosan elérhető magánlakcímek megosztása sem lesz lehetséges. A doxxing egy angol kifejezés, amely alatt olyan rosszindulatú cselekedeteket értünk, amikor egy személy felkutatja valaki személyes adatait a neten, és közzéteszi azokat, például közreadja a telefonszámát vagy a lakcímét.

A testület javasolta továbbá egy „speciális csatorna” létrehozását is a doxxolással kapcsolatos jelentések kezelésére, ám úgy tudni, hogy a Meta ezt a kérést elutasította. A fentebb taglalt intézkedést még a testület kérésére még az idén életbe lépteti a vállalat, igaz nem sietik el a dolgot, mert valamikor az év vége felé kerül csak rá sor.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -