A retró játékok kedvelőit igyekszik megfogni a Facebook, a Pac-Man Community a közkedvelt felfalós játék hangulatát idézi, és már nálunk is játszható.

A Namco által megalkotott játékklasszikus a játéktermekből indult útjára az 1980-as években, népszerűsége pedig azóta is töretlen. Pac-Man a popkultúra szerves részévé vált, pólókon, bögréken, hátizsákokon tűnik fel, és talán nincs is olyan ember, aki ne tudná beazonosítani a mindent felfaló, sárga kis fejet.

Pac-Man népszerűsége a Facebook alkotómestereit is megihlette: a közösségi oldal nemrégiben bejelentette, hogy a játékot eredetileg is fejlesztő Bandai Namcóval együtt elkészítették a Pac-Man új, Facebookra szánt változatát, ahol arra is lehetőség lesz, hogy a látottakat közvetítsük.

;

A játékosok a jól ismert Pac-Man labirintuson túl saját pályákat is felállíthatnak, ráadásul egyedül, vagy akár barátokkal is lehetőség van játszani. A Pac-Man Community egyébként teljesen ingyenes, mobilon, táblagépen és böngészőből indítva is elérhető. Utóbbi ide kattintva érhetitő el.

A Facebook mögött álló Meta a metaverzum kiépítésekor is nagy szerepet szán a játékoknak. A metaverzum egy jövőbeli virtuális valóságot takar, ahol a felhasználók VR-eszközök segítségével, otthonról léthetnek be. A cég tervei szerint ez a platform az élet szinte teljes területét lefedné: a felhasználók a munka mellett kedvükre sportolhatnának, játszhatnának és mindenféle szimpatikus tevékenységben részt vehetnének Zuckerbergék virtuális világában.